Hoe hou je een wijnproeverij

Hoe hou je een wijnproeverij en welke wijn kies je bij een proeverij met wijn

 

Hoe hou je een wijnproeverij en waar begin je

Hoe hou je een wijnproeverij en waar begin je mee. Volstrekt schone en reukvrije glazen zijn onontbeerlijk. Laat niet te veel wijnen proeven, dat maakt het beoordelen onnodig moeilijk. Twaalf wijnen achter elkaar is soms al teveel. Als er verschillende wijnen aan bod komen, moet je ervoor zorgen dat ze soort-bij-soort worden opgesteld. Spreid een wit tafellaken uit en plaats daarop de rij flessen en de glazen. Voor iedere wijn een apart glas is natuurlijk ideaal, maar niet perse noodzakelijk. Je kan de glazen tussendoor nog spoelen maar als je in een opbouwend wijnkarakter werkt kan je dezelfde glazen gewoon gebruiken. Je kan eventueel kaarsen in kandelaars op tafel zetten, maar dat is niet echt nodig. Op het witte tafellaken kan je de kleur en de helderheid van de wijn goed beoordelen. Plaats zo nodig spuugbakken. Je kan deze vullen met zaagsel, dan zien ze er wat minder onaantrekkelijk uit.

Hoe hou je een wijnproeverij met spuugbakjes en met stokbrood

Ook een uitkomst is het plaatsen van een schenkkan op tafel, waarin het teveel aan wijn kan worden weggegooid. Geef tussen het proeven door een stukje stokbrood of water om de smaak te neutraliseren. Gebruik geen kaas: de smaak van kaas beïnvloedt de wijn teveel. Droge rijst is ook een optie, door de neutrale smaak is dit een goed middel om de mond ‘op te schonen’.
Op een proeverij wordt natuurlijk nooit gerookt! Hetzelfde geldt voor parfum, aftershave en cosmetica. Dit beïnvloedt het reukvermogen enorm.

Hoe hou je een wijnproeverij en misschien wil je een professionele proeverij? Dat kan ook bij wijngekken.nl. Interesse? Mail dan naar
info@wijngekken.nl

Een neus voor goede wijn. Wijn – Proefnotities – Wijnnieuws

GRATIS NIEUWSMAIL


Meld je aan voor de GRATIS nieuwsmail en ontvang wekelijks de leukste wijn berichten in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het wijnnieuws, de eerlijke WijnGekken Proefnotities en alle leukigheden in de wijnwereld. Meld je dus dan aan voor de gratis WijnGekken NieuwsMail

Dus klik dan snel naar NieuwsMail en meld je aan!!!

Dit zal sluiten in 15 seconden