Cursus wijn proeven. Deel 30 : Karamelaroma’s in de wijn

In dit dertigste deel van de cursus wijn proeven zullen we wat vertellen over de karamelaroma’s in de wijn.

Karamel, wat is dat eigenlijk?

Karamel is suiker die wordt verhit en daardoor bruin wordt en een aangename smaak verkrijgt. Als dit proces, dat karamellisatie wordt genoemd, voldoende lang wordt doorgezet, smaakt het nauwelijks meer zoet. Na verloop van tijd wordt de karamel zelfs bitter.
Karamel wordt gebruikt als smaakmaker in snoep en dranken zoals Coca Cola en de meeste oude jenevers.

Onder karamel wordt ook een zacht snoepje verstaan, dat wordt verkregen door (eventueel gecondenseerde) melk en suiker samen in te dikken en lichtbruin te kleuren. In de traditionele Franse keuken wordt karamel ook gebruikt om bouillons te kleuren, bijvoorbeeld in heldere ossenstaartsoep.

Verbrande suiker, bruine suiker (je weet wel van Oma!) komen voor in de wijn.

Weet je, kom gewoon even kijken en Jane zal het je allemaal vertellen!…

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!