Wijn accessoires getest

Welke kurkentrekker is het best. Wijn accessoires getest voor jouWelke kurkentrekker moet je kopen? Welke karaf is het best? Welk wijn glas kun je beter gebruiken? Alle wijn accessoires getest voor jou.

Het blijft altijd lastig om een wijn goed open te maken. Natuurlijk heb je tegenwoordig een schroefdop op de wijn, maar klassieke en wijn met een goede kwaliteit hebben nog altijd een kurk.
Tegenwoordig kom je ook nog tal van andere afsluitingen tegen op een wijnfles en elke afsluiting op een wijnfles heeft weer een ander wijn accessoire.

Tip: wil je de beste wijnen? Kijk op De beste Wijnen getest

 

Wijn accessoires getest: kurkentrekkers

De beste kurkentrekker is altijd nog het sommeliersmes, maar niet iedereen kan dit goed gebruiken. Er zijn veel verschillende kurkentrekkers in de handel. Welke kurkentrekker moet je dan kiezen? Daarom hebben wij wijn accessoires getest…

 

Een paar citaten uit wijn accessoires getest…

Uit de onbreekbare glazen van Schott-Zwiesel:

De optische kwaliteit is wat minder. De pootjes van de glazen zijn in sommige gevallen niet helemaal rond en ook de voet heeft niet altijd een glad oppervlak, dit resulteert in het feit dat de glazen staan te wiebelen en op de pootjes voel je een soort van ribbel.
De pootjes en de voet zijn i.v.m. de onbreekbaarheid er apart aangezet. Storend vind ik dat echter niet.

Uit het leukste kaartspel: het wijnspel

Nou, we doen de proef op de som…. Wie weet het antwoord op deze vraag: “Wanneer werd in Zuid Afrika de eerste wijn gemaakt?”. Wanneer je het goede antwoord hierop kan geven dan vind je het wijnspel té gemakkelijk en laat het dan maar lekker in de schappen liggen, maar weet je het antwoord niet, dan ligt er een uitdaging op jou te wachten….

Uit 3 kurkentrekkers getest…

Lastig om nu te zeggen welke de beste is. Voor grote handen zou ik de Pulltap dus niet nemen, maar een van de anderen (wat meer solide). Je moet er wel een handigheidje in krijgen. Twee hebben ook een kroonkurkenopener.

 

Lees alles over welke wijn accessoires getest zijn:

Een neus voor goede wijn. Wijn – Proefnotities – Wijnnieuws

GRATIS NIEUWSMAIL


Meld je aan voor de GRATIS nieuwsmail en ontvang wekelijks de leukste wijn berichten in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het wijnnieuws, de eerlijke WijnGekken Proefnotities en alle leukigheden in de wijnwereld. Meld je dus dan aan voor de gratis WijnGekken NieuwsMail

Dus klik dan snel naar NieuwsMail en meld je aan!!!

Dit zal sluiten in 15 seconden