Wijn boeken

wijn boeken Ilja Gort – Slurpen in Frankrijk Dit is de wijn boeken pagina van de WijnGekken, alle wijn boeken zijn op een eerlijke manier gerecenseerd.

Wijn boeken zijn heerlijk om te ontspannen. Er zijn talloze goede wijnschrijvers in Nederland. Nederlandse wijnboeken gaan als warme broodjes over de toonbank.

Er is niets zo heerlijk om met een goed wijn boek en met een goed glas wijn in je hand een regenachtige zondag door te komen.

 

Hieronder een aantal quotes uit wijn boeken

Ilja Gort, Slurpen in Frankrijk:

Gelukkig is de tijd van die ‘oude Bordeauxwijnen voorbij’. De moderne flessen wijn (rood, wit en rosé) zijn heerlijke wijnen die je in allerlei typen kunt kopen en in alle smaken. Tussen die typen wijn zitten ook Bordeauxwijnen. Dit zijn modern gemaakte wijnen waar het fruit vanaf spat. Dat zijn (denk ik) de wijnen waar Ilja het over heeft als hij praat of schrijft over slurpen.

 

Wijn boek van Mariëlla Beukers en Irene de Vette

Voor een ieder die geïnteresseerd is in de Nederlandse wijnbouw en die deze een warm hart toedraagt is dit boek echt een must! Een boek wat je ook doet aanzetten tot het ontdekken van Nederlandse wijn.
Het geeft een goed beeld van de huidige stand van zaken van de wijnbouw in Nederland. Het laat zien dat de wijnbouw duidelijk de kinderschoenen ontgroeit en op weg naar volwassenheid is.

 

Ilja Gort – Chateau Fatale

Maar gelukkig blijft het alleen bij woorden die verzameld tot een leuk en vermakelijk boek zijn samengesteld. Ilja schrijft zeer leesbaar en beschrijft in sommige gevallen gedetailleerd de rauwe werkelijkheid. Bij vlagen zeer goed, maar ook soms een dipje in zijn schrijfkunst.

Maar laten we wel wezen: ik doe het hem niet na en ik heb dit boek achter elkaar, woord na woord verslonden.

 

De beste wijn boeken vind je hieronder:

Een neus voor goede wijn. Wijn – Proefnotities – Wijnnieuws

GRATIS NIEUWSMAIL


Meld je aan voor de GRATIS nieuwsmail en ontvang wekelijks de leukste wijn berichten in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het wijnnieuws, de eerlijke WijnGekken Proefnotities en alle leukigheden in de wijnwereld. Meld je dus dan aan voor de gratis WijnGekken NieuwsMail

Dus klik dan snel naar NieuwsMail en meld je aan!!!

Dit zal sluiten in 15 seconden