Wijn en eten deel 27 : SMAAK en smaak

Wijn en eten deel 27 : SMAAK en smaak

In deze zevenentwintigste aflevering van de cursus Wijn en Eten vertelt Jane hoe het zit met de combinatie smaak van het recept en de smaak van de wijn….

Elk mens op deze aarde moet eten en drinken, want anders is het snel afgelopen! Veel mensen op de wereld eten en drinken om in leven te blijven, maar in de westerse wereld eten en drinken we niet alleen om in leven te blijven, maar ook omdat we dat lekker vinden.

Wijn wordt al duizenden jaren gedronken en dat vooral bij het eten. Wijn is een onderdeel geworden (vooral als we uit eten gaan) van een mooi diner, want zeg nou zelf: Geen mooie wijn bij een diner, is toch gewoon avondeten?

Eten en drinken horen bij het leven

En als je dat eten en drinken nou ook nog eens GOED OP ELKAAR zou kunnen AFSTEMMEN, zodat het elkaar verrijkt en aanvult, dan is dat mooi meegenomen!

In deze wekelijkse (zondag) kortdurende (duurt maar 1,5 minuut in videovorm) WIJNCURSUS gaan we dieper in op de mogelijkheden om wijn en eten nader tot elkaar te brengen, zodat elk diner een gastronomische ervaring wordt!

Wilt u ook wat meer te weten komen over welke wijn bij welk eten? Kijk dan elke zondag om 15.00 uur op www.wijngekken.nl.

Met deze week: SMAAK EN smaak…

Spicy eten met spicy wijn….

Kom dus even kijken en steek er wat van op!….

Het duurt maar 1,5 minuut…

Veel kijkplezier….

http://www.youtube.com/watch?v=K1Rq5stlabc

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!