Wijn en eten deel 29 : Smaakfacetten

Wijn en eten deel 29 : Smaakfacetten

In deze negenentwintigste aflevering van de cursus Wijn en Eten gaat Jane verder in op de smaakfacetten……

Elk mens op deze aarde moet eten en drinken, want anders is het snel afgelopen! Veel mensen op de wereld eten en drinken om in leven te blijven, maar in de westerse wereld eten en drinken we niet alleen om in leven te blijven, maar ook omdat we dat lekker vinden.

Wijn wordt al duizenden jaren gedronken en dat vooral bij het eten. Wijn is een onderdeel geworden (vooral als we uit eten gaan) van een mooi diner, want zeg nou zelf: Geen mooie wijn bij een diner, is toch gewoon avondeten?

Eten en drinken horen bij het leven

En als je dat eten en drinken nou ook nog eens GOED OP ELKAAR zou kunnen AFSTEMMEN, zodat het elkaar verrijkt en aanvult, dan is dat mooi meegenomen!

In deze wekelijkse (zondag) kortdurende (duurt maar 1,5 minuut in videovorm) WIJNCURSUS gaan we dieper in op de mogelijkheden om wijn en eten nader tot elkaar te brengen, zodat elk diner een gastronomische ervaring wordt!

Wilt u ook wat meer te weten komen over welke wijn bij welk eten? Kijk dan elke zondag om 15.00 uur op www.wijngekken.nl.

Met deze week : SMAAKFACETTEN

Zijn die smaakfacetten nu zo belangrijk of zijn de smaakindrukken, zoals zoet, zuur, zout en bitter, veel belangrijker?… 

Jane zal het je vertellen…..

Dus kom even kijken en steek er wat van op!….

Het duurt maar 1,5 minuut…

Veel kijkplezier….

http://www.youtube.com/watch?v=K1Rq5stlabc

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!