Jan Smit met ‘Parijs’

Jan Smit

Johannes Hendricus Maria (Jan) Smit geboren op 31 december 1985 te Volendam is een hele bekende Nederlandse zanger, televisiepresentator en acteur. Als zanger zingt hij Nederlandstalige liedjes die bekendstaan als palingsound.

Jan Smit 4Smit zong vier jaar bij het Volendammer jongenskoor De zangertjes van Volendam onder leiding van de onderwijzer Evert Beumer. Hij werd op tienjarige leeftijd ontdekt toen de Volendamse band BZN een duet wilde opnemen met jong plaatselijk talent en hun zangeres Carola Smit (geen familie).

Hij werd hiervoor uitgekozen en het nummer Mama werd vervolgens een groot succes. Dit lied kwam te staan op hun cd A Symphonic Night. Hij mocht naar aanleiding hiervan een solosingle opnemen, geproduceerd door drie BZN-leden. De single Ik zing dit lied voor jou alleen kwam op plaats nummer één binnen in de Nederlandse hitparades. In de twee volgende jaren scoorde de destijds als Jantje Smit aangeduide zanger nog vijf hits, waaronder Pappie, waar blijf je nou.

Jan Smit 3Vanaf 25 maart 2005 was zijn dagelijks leven te volgen in de realitysoap Gewoon Jan Smit. Dit programma werd later dat jaar bekroond met de Gouden Televizier-Ring. De populariteit van Smit steeg enorm en hij scoorde hit na hit, te beginnen met Laura, dat de eerste plaats van de Single Top 100 behaalde.

Op 15 maart 2006 krijgt hij de Edison Award uitgereikt in de Amsterdamse Melkweg als Beste Zanger Nationaal voor zijn album Jansmit.com.

In 2007 ging het succes onverminderd verder met een vijfde nummer 1-hit: Op weg naar geluk. Vanaf eind september 2007 was Smit weer op televisie met een realitysoap, Jan Smit, de zomer voorbij.

In het najaar van 2007 verscheen er een nieuwe single van Smit, Dan volg je haar benen, waarna hij in 2008 begon aan de grote tournee Jan Smit komt naar je toe door Nederland. De single bereikte in november de eerste plaats in de hitlijsten en was voor Smit zijn zesde nummer 1-hit in Nederland.

Jan Smit 5Op 14 juli 2008 kwam zijn single Stilte in de storm vanuit het niets op de eerste plaats terecht van de Single Top 100. Het was zijn zevende nummer 1-notering.

De single Terug in de tijd van zijn album Leef komt op 19 juni 2010 de hitparade binnen en bereikt een week later zijn hoogste positie, nl. de 2e plaats. De opvolger Zie wel hoe ik thuiskom staat op 25 september 2010 op de hoogste positie. Op 15 januari 2011 staat ook Niemand zo trots als wij in de eerste week op nr.1.

In november 2012 kreeg Jan Smit het eerste exemplaar van zijn biografie “Het geheim van de Smit” uit handen van RTL-presentator Peter van der Vorst. Dat de 26-jarige zanger uit Volendam al 15 jaar in het vak zit vormde de aanleiding voor het naslagwerk.

In het boek vertelt niet alleen Smit zijn verhaal, maar komen ook zijn familieleden, zijn managers en diverse BN’ers onder wie zijn muzikale vrienden Nick & Simon en showbizzkenner Albert Verlinde aan het woord…..

Veel luisterplezier….

Songtekst: ‘Parijs’

Jan Smit 6Jij spreekt de taal van de liefde
je t’aime, tu est mon amour
er klinkt in ’t cafe, daar in oud Parijs
een lied van Charles Aznavour

loop er met jou door de straten
over de champs de lysee
als wij onder de Eifeltoren staan
zing je heel zacht met me mee

waan me in ’t paradijs
in die mooie stad Parijs
diamant aan de Seine
waar jij je t’aime zei

overal vioolmuziek
in het hart der romantiek
ben totaal van de wijs
Jan Smit 1door die mooie stad Parijs

ik schrijf in een mooie chanson
hoe onze romance begon
op een terrasje, de wijn was koel
de zomeravond zo zwoel

en ik zong voor jou…
je chante pour toi, chere madame
un jour, tu sera, ma femme

waan me in ’t paradijs
in die mooie stad Parijs
diamant aan de Seine
waar jij je t’aime zei

overal vioolmuziek
in het hart der romantiek
ben totaal van de wijs
door die mooie stad Parijs

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!