Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo LBV 2013, Porto, Portugal

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo LBV 2013, Porto, PortugalVoor wat hoort wat, is een bekend gezegde en in dit geval gaat het volledig op…

Geef je wat dan krijg je ook weer wat terug…

Oorspronkelijk maakte de wijngaard Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo deel uit van het bezit van het beroemde porthuis Burmester, maar door allerlei overnames is nu de Portugese familie Amorim, bekend van de productie van kurken, de eigenaar.

Ik heb zelfs ergens gelezen dat deze LBV Port 90 punten heeft gekregen van de beroemde wijncriticus Robert Parker! 90 punten staat gelijk aan 17,0 punten bij Wijngekken.nl.

Wilt u meer te weten komen over de verschillende wijnpunten, lees dan DIT ARTIKEL.

Laten we gaan proeven…

Laat de wijn spreken…

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo LBV 2013

De kleur is vol diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de uitterste rand. De diepte is zeer diepdonker. Topkleur. (3,0)
In de neus is deze Late Bottled Vintage Port zeer boterachtig, zalvend en verleidelijk. Wat alcoholisch en kersenfruit. De neus is echter niet heel overtuigend. (3,6)
Op de tong komt dit boterfruit ook duidelijke naar voren samen met kersenfruit en rozijnen. Zalvend en kogelrond. Rijp en smaakvol. Wat alcoholisch. Melkchocolade. Qua volheid en diepte is het redelijk goed, maar had toch echt wat voller verwacht. Ook in de goede afdronk zou het wat uitbundiger mogen zijn. (5,8)
Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo LBV 2013 is op zich een mooie LBV. Zeer knappe kleur en verleidelijk in neus en op de tong. Het boter/chocoladefruit zal iedereen aanspreken! Echter, in kwaliteit mist het toch wat qua volheid, diepte en afdronk. (2,2)

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo LBV 2013 behaalt een puntenaantal van 14,6 punten en dat is op zich prima voor een Late Botteld Vintage Port, maar er zijn betere te vinden, qua kwaliteit. Ga je echter voor de smoothy, silky boter/chocoladefruit dan moet je echt deze LBV kopen! Nu gewoon te drinken (ietsjes koelen; en houdbaar tot 2023).

Bedankt Mart!