Cardamore Rosso 2016; een super Toscaan

Cardamore Rosso 2016; een super Toscaan van de WijnbeursCardamore Rosso 2016 komt uit de regio Toscane en dat ligt in Italië. In de volksmond wordt deze wijn een ‘Super Toscaan’ genoemd.

De naam Super Toscaan is ontstaan door de eigenwijsheid van een aantal Italiaanse wijnboeren. Omdat zij begonnen te experimenteren met druivenrassen die van buiten Italië kwamen, zoals de Cabernet Sauvignon, Merlot en dergelijke, voldeden de wijnen niet meer aan de kwaliteitseisen van de DOC en DOCG. De officiële wetgeving.

Wat overbleef was een Vino da Tavola kwalificatie, de laagste rang van de kwalificaties….

Maar….de wijnen hadden een uitzonderlijke kwaliteit, veelal beter dan de DOC en DOCG broeders… En de wijnliefhebbers konden het waarderen en betaalden graag de wat hogere prijs voor deze Vino da Tavola-wijnen.

Aparte status : Super Toscaan

Om toch onderscheid te krijgen werden deze wijnen Super Toscaans genoemd en de rest is geschiedenis….

Cardamore Rosso 2016 is zo’n Super Toscaan en is een blend van 85% Sangiovese, 10% Merlot en 5% Syrah. 13,5% aan alcohol hebben de druiven bij elkaar gesprokkeld.

Cardamore Rosso 2016 is te koop bij de WIJNBEURS voor de prijs van
€ 9,99 (u kunt Cardamore Rosso 2016 HIER bestellen bij de Wijnbeurs).

Laat de wijn spreken!

Cardamore Rosso 2016

Cardamore Rosso 2016 heeft een donkerrode kleur op de tong van de kleur en overgaand in warm rood tot in de rand. Best volle kleur. De diepte is donker. Een wijnkleur die laat zien dat de wijn enigszins ontwikkeld is. (2,7)
In de neus is Cardamore Rosso 2016 mooi rond en lekker romig rood fruit met houtopvoeding. Rood bessenfruit met wat laurier en leer. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong komen de fruitindrukken uit de neus terug zoals heerlijk romig en rond rood fruit, sappig en kruidig. Ook hier dus rood sappig bessenfruit met wat laurier en leer met enig hout. Verleidelijk. Licht droog. Redelijk goed op de mid-palate, matig in breedte en diepte. De zuren zijn zacht. De afdronk is goed tot breed. (6,2)

Cardamore Rosso 2016 is een verleidelijke wijn die veel mensen zal aanspreken. Gewoon gelikt gemaakt, waarbij eigenlijk niemand zal zeggen: doe maar niet. Je zegt namelijk geen ‘nee’ tegen deze heerlijk ronde romige en sappige wijn! (2,2)

Cardamore Rosso 2016 verdient van mij een totaal aantal van 15,1 punten.

Nu heerlijk te drinken (licht koelen) en wel zeker een aantal jaren houdbaar.

#wijn #wijnbeurs #proefrecensie #Supertoscaan #toscaan #Italië #wine #tastingnote

Cardamore Rosso 2016

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!