AUS Shiraz 2016, South Eastern Australia, Australië

AUS De Bortoli
De rode wijn AUS is van de HEMA. De naam AUS op het etiket maakt gelijk duidelijk waar deze wijn vandaan komt, Down Under!

Producent van AUS is De Bortoli. De Bortoli (sinds 1928) is een enorm groot (familie) bedrijf in Australië. Het bedrijf heeft op diverse locaties in Australië wijngaarden tot zijn beschikking: in Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley. Het assortiment aan wijnen is dan ook enorm: van eenvoudige wijnen voor alledag tot aan wijnen met een iconische/cult status (Noble-One).

Wat is de AUS Shiraz van de HEMA?

De wijngaarden van deze AUS Shiraz zijn gelegen in Riverina, een wijngebied in New South Wales, wat weer deel uitmaakt van de grotere herkomstbenaming South Eastern Australia. Die laatste herkomstbenaming staat dan ook aangeduid op het rugetiket van de fles.
Uit de informatie van dat rugetiket maak ik verder op dat AUS Shiraz houtrijping heeft meegekregen gedurende de “wijnopvoeding”. Deze Shiraz heeft 14 procent alcohol en de fles kan eenvoudig worden geopend door middel van een schroefdop.

De AUS is te koop bij…

De wijnen uit de range AUS (Chardonnay, Shiraz en een rosé) zijn verkrijgbaar bij de HEMA. Deze Shiraz wisselt voor de prijs van € 4,75 van eigenaar. Wilt u na het lezen van onderstaande recensie de wijn bestellen, klik HIER.

AUS Shiraz

AUS Shiraz 2016

Helder en vrij diep donkerrood van kleur. Intensiteit van de kleur 3,5 uit 5 voor rode wijn. Bleekrood uitwaaierend in de rand.
De neus is qua intensiteit geen uitschieter; het komt gesloten over. Fruit van kersen, confiture en iets zuivel. Licht zoetig en een beetje zwoel.
In de mond rond en licht stroef. Zoet gerijpt fruit van kersen en donkere pruimen. Zwarte peper, kruiden, ontbijtkoek en iets rubber. Geprononceerde melkzuren. Een prominent aanwezig bittertje wat doet denken aan pruimtabak. AUS Shiraz heeft best wel wat stevigheid. Vrij lang en kruidig in de afdronk.

AUS Shiraz heeft duidelijke kenmerken die je kan verwachten bij een Australische Shiraz in deze prijsklasse. Toch zitten er ook wat componenten in de smaak die mij wat vreemd overkomen. Desondanks is dit een aardige wijn voor deze prijs.

Score: 12,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.
AUS Shiraz
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #Hema #shiraz #debortoli #riverina