zucchardi cabernet sauvignon

Zuccardi Cabernet Sauvignon 2017, een Argentijnse krachtpatser

De bekende druif Cabernet Sauvignon doet het in vele wijnlanden goed. Zo ook in Argentinië. Ik proef er één van het huis Zuccardi.

Zuccardi is een familiebedrijf wat in 1963 is gestart. Op dit moment heeft Sebastián, de derde generatie van de familie, de leiding over het team wat verantwoordelijk is voor het produceren van wijnen met de hoogste kwaliteitsnormen in de Uco-vallei, provincie Mendoza, Argentinië.

De druiven komen uit de kleine wijnbouwregio La Consulta, gelegen in het zuidelijk deel van de Uco-vallei. De wijngaarden liggen op zo’n 1.000 meter hoogte. Het oogstjaar is 2017, dus het is geen “jonkie” meer. Een alcoholpercentage van 14 procent en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

Te koop bij supermarktketen Albert Heijn. Het prijskaartje is € 12,99.

Zuccardi Cabernet Sauvignon 2017 Apelación La Consulta

Diep donkerrood in het glas. Een tikje bruinrood in de rand.
Een wat gronderige geur op de stille spiegel. Een beetje schimmelig. Fruitaroma’s van zwarte bessen en kersen. Nat kreupelhout en gerookt vlees. Opent zich redelijk.
Rond, krachtig en iets drogend op de tong. Rijp rood fruit en redelijk hoge, frisse zuren. Zwarte peper, chocolade, kruidkoek en zoute drop. Stevige tannines geven de wijn een gespierd smaakpalet. Een lange, warme afdronk maakt het af.

Volle en robuuste maar tegelijkertijd ook toegankelijke wijn met een prachtige frisse toon erin. Evenwichtig van smaak, alle elementen passen in elkaar. Puur, ongepolijst en geconcentreerd Cabernet Sauvignon sap.

Score voor de Zuccardi Cabernet Sauvignon 2017: 16,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *