ZONIN Valpolicella Ripasso Superiore 2017; een échte Ripasso!

ZONIN Valpolicella Ripasso Superiore 2017 heb ik van mijn goede vrienden mogen ontvangen en komt dus uit eigen kelders.

Na wat zoekwerk kom ik er achter dat mijn dierbare vrienden deze wijn niet zelf uit Italië hebben gehaald, maar gewoon bij de Gall & Gall hebben gekocht. Gelijk hebben ze!

ZONIN Valpolicella Ripasso Superiore 2017 heeft een alcoholpercentage van 14% en heeft een geschiedenis. Opgericht sinds 1821 en dus moeten ze wel verstand hebben van wijn maken…!

Met meer dan 2000 hectare aan wijngaard (hun totale grondgrootte is meer dan 4000 hectare!) die onderverdeeld zijn in 9 estates in Italië en eentje in Amerika. Een grote jongen dus in de wijnwereld! 

Deze Ripasso (en als u niet weet wat een Ripassowijn precies is, dan klikt u toch gewoon even op deze link) wijn bestaat uit een blend van een drietal druivenrassen: 70% corvina, 20% rondinella en 10% molinara en heeft maar liefst 18 maanden op eikenhout gelegen.

Prijs ligt op € 12,99 en dus te koop bij de Gall & Gall.

Laat de wijn spreken!

ZONIN Valpolicella Ripasso Superiore 2017

De kleur van deze Ripassowijn ziet er alwaar ontwikkeld uit. Donkerrood/warm rood over de tong en in de brede rand warm rood tot licht dakpankleurig in de rand. De diepte is donker. Leuke mooie egaal ontwikkelde kleur. (2,8)
In de neus laat deze Valpolicella een heerlijke kruidigheid los van wilde rijpe bramen en kersen. Tijm. Kersenbonbon. De neus komt heerlijk los. (4,0)
Op de tong mooi rijp fruit van rode en zwarte bramen, kersen en wat bosbessen. Ook hier een wat in mindere mate de kruidigheid van de neus. Rijp. Mooi rond en smoothy. Wat hout. Redelijk body en voldoende tot goed op de mid-palate en diepte. De goede afdronk is iets dropperig, smakelijk en sappig. (6,3)

Deze Ripasso van Zonin geeft wat je van een Ripasso mag verwachten. Een Valpolicella met een tikje van de Amarone en dat is precies wat een Ripasso is. Smakelijke, sappig rijp fruit met voldoende diepgang en breedte, maar PAS OP! Er zijn ook Ripassowijnen die lekker goedkoop zijn, maar die missen meestal toch de diepte en breedte van de échte Ripasso. (2,3)

ZONIN Valpolicella Ripasso Superiore 2017 verdient van mij een totaal van 15,4 punten.

Drinken kan u het nu en zeker wel twee jaar houdbaar.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *