Zerovirgola 2023 van Betti, een soepele en sappige Sangiovese

Deze Zerovirgola van het huis Betti is een Toscaanse rode wijn waaraan geen sulfiet is toegevoegd.

Zerovirgola komt van het wijnbedrijf Società Agricola Betti.
Deze wijnmakerij is sinds 1900 gevestigd in het plaatsje Quarrata, ten noordwesten van Florence, in het heuvellandschap van Montalbano. Betti bezit hier 25 hectare aan wijngaarden en die zijn gelegen op een hoogte tussen de 150 en 200 meter. 

Deze Zerovirgola is een wijn waaraan geen sulfiet is toegevoegd tijdens het vinificatieproces. Betti heeft hiervoor een speciaal certificaat ontvangen, iets wat slechts 3 wijnboeren in Toscane hebben. De wijn is volledig gemaakt van Sangiovese druiven. De vinificatie heeft plaatsgevonden in stalen tanks.

De wijnen (en olijfolie) van Betti zijn te vinden in het assortiment van Wienaldi Wines. Deze wijn(web)shop is gevestigd in het Noord-Hollandse De Rijp en gespecialiseerd in authentieke Italiaanse wijnen. Iedere vrijdagmiddag is er de mogelijkheid tot proeven!
Aan een fles Zerovirgola hangt een prijskaartje van € 10,25.

Zerovirgola 2023 van Betti

Granaatrood in het glas. In de rand bleekrood/purper.
Aroma’s in de neus van zure kersen, bosbessen, rozenbottel en rode winegums. Een lichte gistlucht. Open en levendig.
In de mond opvallend zachte tannines voor een wijn gemaakt van Sangiovese. De zuren zijn wel, zoals gebruikelijk voor deze druif, hoog en prominent aanwezig. Iets drogend op de tong. Rood fruit van kersen, vlierbessen en bosbessen. Mondvullend.

Score voor de Zerovirgola 2023 van Betti: 14,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *