Zagreus White Mavrud 2015, Bulgarije

Zagreus White Mavrud

Uit de subregio Assenovgrad komt deze witte wijn, gemaakt uit blauwe druiven.

Het druivensap is onmiddellijk geperst om kleuring te vermijden. Door het contact met de schillen tot een minimum te beperken krijg je uit de blauwe Mavrud een witte wijn met een alcoholpercentage van 12,5 procent.

Deze jonge witte wijn is geproduceerd door Zagreus Winery. Dit bedrijf bevindt zich in de Thracische vallei in Zuid-Bulgarije, in de buurt van Plovdiv en Assenovgrad. Het bedrijf is eigendom van de familie Kostadinov. Zagreus Winery werd gebouwd in 2004. Het wijnhuis is een ultra modern gebouw met een volledig geïntegreerde cyclus van de productie.

Zagreus Winery heeft vandaag de dag ongeveer 130 ha. aan wijngaarden. Alle wijngaarden liggen binnen een straal van 2 km van het wijnhuis. De gekweekte druivensoorten zijn Mavrud (50 procent), Cabernet Sauvignon (20 procent), Syrah (20 procent) en Merlot (10 procent). Om maximale kwaliteitscontrole uit te kunnen voeren, gebruikt Zagreus alleen druiven uit eigen wijngaarden voor de wijnproductie.

Bulwijn.nl is het verkooppunt voor particulieren voor de wijnen van Zagreus (en andere Bulgaarse wijnen). Bulwine Import.com is de importeur.

Deze jonge witte Mavrud wisselt van eigenaar voor € 8,95.
We draaien de schroefdop open en proeven maar…

Zagreus White Mavrud 2015

Een heldere, bleekgele kleur met een heel licht rosé tintje.
De neus opent fris met gele appeltjes, limoen en zoete perzik. Wat natte steen. Open en geparfumeerd.
Mild op de tong. Zacht geel fruit van peren, perzik en abrikozen. Een klein zoetje en een fijn nootachtig bittertje. Redelijk vol van body. Sprankelend.
Een jonge, frisse wijn met veel fruitigheid en fijne zuren.

Totaal 13,5 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed