Zagreus White Mavrud 2014, Assenovgrad, Bulgarije

White Mavrud

De WijnGekken staan open voor relatief onbekende wijngebieden. Bulgaarse wijn valt in die categorie. De wijnen zijn zeker de moeite waard!


Bulwine Import is dé importeur en verkoper van Bulgaarse wijnen in Nederland. De WijnGekken hebben al eens eerder kennis gemaakt met enkele Bulgaarse wijnen en die kennismaking is ons goed bevallen. Onlangs heeft Toni van Bulwine Import ons weer enkele wijnen verstrekt. We beginnen met een witte wijn, gemaakt uit een blauwe druif.

Deze witte wijn is gemaakt uit de blauwe Mavrud, een traditioneel Bulgaars druivenras. Wat zegt Bulwine Import over deze wijn en de wijnbouwer?
“Deze unieke witte wijn staat voor de ambitie van het wijnhuis om innovatief te zijn en toont de eigen stijl van de wijnmaker. De rode druiven zijn gezond en op het juiste moment geplukt. De druivensap is onmiddellijk geperst om kleuring te vermijden. Het resultaat is zeer aangename, frisse en fruitige wijn. Sinds 2010 worden de eigen wijngaarden van Zagreus Winery geteeld volgens de Europese normen voor biologische landbouw en met de oogst 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.”

De wijn heeft 13 procent alcohol en de fles is afgesloten door middel van een schroefdop. De verkoopprijs van deze bijzondere witte Mavrud staat op € 8,85.
Vol verwachting gaan we proeven….

Zagreus White Mavrud 2014

Een heldere en lichtgele kleur met een groene tint.
Open en fris in de neus. Gele appel en perzik. Wat kalk (mineraliteit). Iets zoet van geur.
Op de tong licht vettig. Een klein bittertje van amandelen. Boordevol fruit van peer, appel en ananas. Zuiver en redelijk vol.
Een jonge, frisse kwaliteitswijn met een aangenaam en vriendelijk karakter. Dit zal veel mensen aanspreken.

Totaal 13,3 punten. Drinken nu tot en met de zomer van 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!