Xavier Chateauneuf du Pape 2007, AC Chateauneuf du Pape, Rhône, Frankrijk

Xavier Chateauneuf du Pape 2007

Een Chateauneuf du Pape uit het indrukwekkende oogstjaar 2007. Wat kan er nog mis gaan?

Oenoloog Xavier Vignon heeft zich in het verleden een goede naam verworven door zijn adviezen bij bekende Châteauneuf-du-Pape producenten, zoals Usseglio, La Gardine, Jerome Quiot, Beaurenard, La Nerthe, Mont Redon, Maucoil en Roger Perrin. Gesteund door dit succes is Xavier inmiddels onder zijn eigen naam gaan werken, namelijk Xavier Vins.

Deze Xavier Châteauneuf du Pape 2007 is een cuvée van Grenache (50 procent), Mourvèdre (30 procent), Syrah (15 procent) en daarnaast Cinsault, Vaccarèse en Counoise.
De druivenstokken zijn van een respectabele leeftijd. De stokken van de Grenache spannen de kroon, deze zijn maar liefs 90 jaar oud!
Deze wijn is verkrijgbaar voor de prijs van € 19,95 bij wijnwebwinkel Wine in Black. Klikt u maar eens op de button van Wine in Black, aan de rechterkant op onze site. De registratie is gratis en verplicht u tot niets. U kunt dan het fraaie, wisselende assortiment bekijken.
Degustation!

Xavier Chateauneuf du Pape 2007

Een donkere, dieprode kleur. Robijnrood, geconcentreerd tot in de rand. Een mooie viscositeit (2,8).
In de neus bosbessenjam, iets bloemig, aards, leer en vanille. Donkere pruimen, iets cassis en wat houttonen. Breed en geraffineerd (4,1).
Vanille, peper, intens en alcoholisch op de tong. Tanninerijk, fraaie ronde tannines, specerijen en wat zoethout (drop). Vette bramen en chocolade. Het stevige alcoholpercentage van 15 procent is goed in balans door het vele fruit en de fluwelige tannines (7,5).
Een volle, rijke en verleidelijke wijn. Iets glad en subtiel. Dit gaat nog een mooie toekomst tegemoet (2,7).

Totaal 17,1 punten. Drinken nu tot 2022.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!