Wintricher Geierslay Riesling “G W” 2019; Moselgold….

Wintricher Geierslay Riesling “G W” 2019…een James Suckling favoriet!

De derde generatie (Sammie en Stefan) zit tegenwoordig op de wijnkroon op wijndomein Günther Steinmetz en het is hard werken daar aan de Moezel. 12 hectare aan wijngaard moeten ze onderhouden op de steile hellingen van de Moezel. 

Met respect voor de tradities (die moet je altijd in stand houden, want die hebben te maken met wie je bent) weten ze daar toch duurzame wijnbouw te hanteren

Respect voor tradities betekent in de eerste plaats de teelt te beperken tot de klassieke steile hellingen waar door de eeuwen heen geweldige wijnen zijn geproduceerd. Ze beperken zich daarom tot de klassieke druivenrassen in de wijngaard.

Natuurlijke wijnbouw., daar gaan ze voor, want grote wijnen kunnen alleen in de wijngaard worden geproduceerd in harmonie met de natuur. Ook in de kelder werken ze zonder toevoegingen.

Dat is in het verleden zo geweest en zal ook in de toekomst zo blijven. Dit is hoe zij in het leven staan en werken… 

Wintricher Geierslay Riesling “G W” 2019 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en deze wijn is ook door de Perswijn geproefd (16/20) en door James Suckling die er maar liefst 97/100 punten aan heeft gegeven. Bijna volmaakt dus…

Weet u… Laat de wijn spreken!

Wintricher Geierslay Riesling “G W” 2019 van Günther Steinmetz

De kleur van deze Riesling van de Moezel is kraakhelder en loepzuiver. Mooi lichtgeel/goud over de tong met een mooie gouden fonkeling in de rand. Lijkt wat vettig over te komen. Mooie kleur. (2,8)
In de neus laat Wintricher Geierslay Riesling “G W” 2019 direct de kenmerken van haar hoofdbestanddeel los: de geuren van de Rieslingdruif komen je tegemoet. Fruit van de citrus/grapefruit en petrol. Rijp fruit met een lichte hang naar wat zoet. Wat brood. Ragfijne elementen die mooi rond overkomen. De neus komt redelijk los. (4,0)
Op de tong is het direct een herkenning van contrasten en kwaliteit. Een mooie volle en licht vette rijpe witte wijn met een pracht aan indrukken (grapefruit/citroen/citrus/licht muskaat) die omgeven worden met een lichte hint naar wat zoet (door de rijpheid) en beïnvloed worden door ragfijne zuren. Speels en complex. Petrol is duidelijk aanwezig. Ook wat eikenhout? Op de mid-palate mooi mondvullend met voldoende diepte en breedte. De afdronk is vol, breed en smakelijk. (7,6)

Wintricher Geierslay Riesling “G W” 2019 is gewoon een hele mooie Rieslingwijn , zoals een Rieslingwijn moet zijn. Een speels geheel tussen zoet/zuur; complex en het is de Koningin die spreekt. En als zij spreekt dan stel je je terughoudend op en luister je en geniet je van de indrukken die zij achterlaat en wilt loslaten. Mooi! (2,5)

Wintricher Geierslay Riesling “G W” 2019 verdient van mij een totaal van 16,9 punten

Drinken kan u het nu en jaren houdbaar

Hier nog een impressie van het wijngoed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *