Winiveria Kisi 2016, Khokheli , Georgië

Winiveria Kisi 2016, Khokheli , GeorgiëIk zeg het nog één keer : GEORGISCHE WIJNEN ZIJN TOPWIJNEN!

Maar ja, de consument is hardleers…. Georgië,…waar ligt dat nu weer..? Maken ze daar wijn dan? Zeker pas…!?

In Georgië wordt al duizenden jaar wijn gemaakt en misschien al veel langer… Wijnmaken zit in het bloed van de Georgiër, alleen de Nederlander moet het nog komen te weten…

Wijngekken.nl heeft genoeg Georgische wijnen mogen proeven om volmondig te kunnen zeggen dat ze daar hele mooie wijnen voor hele leuke prijzen maken. Ghvino.nl mag ze verkopen…

Regelmatig winnen de Georgische wijnen medailles van Wijngekken.nl en dat betekent een uitzonderlijke kwaliteit én een hele scherpe prijs! Dus veel wijn voor je geld!

Ook deze Winiveria Kisi 2016 is een Georgische wijn. Een witte gemaakt van de inheemse Kisidruif (100%). Te koop bij dé wijnspecialist op het gebied van Georgische wijnen : GHVINO.NL voor de prijs van € 11,95.

Laat de wijn spreken!

Winiveria Kisi 2016

De kleur van deze Winiveria Kisi 2016 is mooi helder, loepzuiver en is lichtgeel/witgoud over de tong. Een mooie witgouden fonkeling in de rand. Lichte belletjes. (2,7)
In de neus laat deze Georgische witte wijn diep fruit zien. Mango, abrikoos en perzikfruit vind ik waarneembaar. Neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong proef je gelijk dat het geen wijn is die je achteloos kan wegdrinken. Nee, deze Winiveria Kisi 2016 heeft voldoende structuur en diepgang. Qua fruit lychee met een combinatie van wat pittig en intens abrikoos. Zachte zuren. Redelijk goed op de mid-palate, diepte en breedte en met een goede licht pittige, wat noten afdronk. (6,0)
Zoals gezegd een wijn die je heerlijk als aperitief kan nemen of bij een pittig gerecht. Smaakvol en structuur genoeg en dus zit het met de kwaliteit wel snor. (2,3)

Let wel; deze Winiveria Kisi 2016 is geen doorsneewijn, omdat het gemaakt is van een inheems druivenras : de Kisidruif en de eeuwenoude druiventeelttraditie is proefbaar. Kwaliteit, maar je moet er wel van houden.

Een totaal van 14,8 punten

en nu heerlijk (gekoeld) drinkbaar en houdbaar vele jaren.

#wijn #Ghvino #Georgië #wine #proefrecensie #tastingnote #Winiveria #wittewijn #kisi #wijnspecialist #Purmerend #Hamersma