Winemaker’s Selection Chardonnay Sauvignon Blanc 2016, Valle Central, Chili

errazurizWinemaker’s Selection Chardonnay Sauvignon Blanc 2016 is een telg uit de wijnfamilie Errazuriz en wie Errazuriz is dat kunt u lezen in de vele proefrecensies van zijn andere wijnen van de Wijnkring.

Dit keer een blend van de Chardonnaydruif en de Sauvignon Blancdruif. De fermentatie is koel geweest zodat de winemaker de wijn lekker fris heeft gehouden.

Verkrijgbaar bij De Wijnkring voor de prijs van maar € 6,99! U moet dan wel snel beslissen, want de actie duurt tot aanstaande maandag en vanaf maandag moet u weer de volle prijs betalen en dan bent u € 8,50 kwijt. Dus SNEL BESTELLEN (Klik op de banner hieronder, of op DEZE LINK).

Met een alcoholpercentage van 13% halen we de wijn uit de koelkast, want dit soort wijnen moet je natuurlijk wel even koelen…

Laat de wijn spreken….

Winemaker’s Selection Chardonnay Sauvignon Blanc 2016

De kleur is licht geel over de tong met een fonkelende wit en geelgouden rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus is de blend van deze Winemaker’s Selection Chardonnay Sauvignon Blanc 2016 duidelijk waarneembaar. Zacht perzikfruit met een lichte toon van buxus. Fris en fruitig aangezet. De neus komt redelijk los. (3,3)
Op de tong is deze Chileen een wijn met genoeg structuur en smaak. Heerlijke frisse perziksappen die zacht en zalvend overkomen en aangevuld worden door licht buxuxfruit van de Sauvignon Blanc. Zachte zuren maken het fris en direct een allemansvriendje. Redelijk op de mid-palate, breedte en diepte met een fris fruitige goede afdronk. (5,6)
De winemaker (Errazuriz) heeft een wijn geblend die veel mensen zal aanspreken. De Chardonnay geeft mooi fruit en de Sauvignon Blanc geeft de frissigheid en de pit en dat gecombineerd maakt het dat je deze blend heel vaak ziet. (2,0)

Koele fermentatie brengt frisse wijnen en dat moet je hebben in een relatief warm land. Een wijn direct drinkbaar (lekker gekoeld) en vrijwel iedereen zal er mee weglopen. 13,7 punten en gewoon lekker opdrinken. Ik zou het niet jarenlang opslaan…