Wine Wonders of the World, Syrah Grenache 2011, IGP Pays D’Oc

Wine Wonders of the World Syrah Grenache 2011

Onder de naam Wine Wonders of the World presenteert Plus-Supermarkten een reeks wijnen. Genoeg reden om een paar flessen op de proeftafel te zetten.

De Wine Wonders of the World zijn onder verantwoordelijkheid van de bekende wijnmaker François Lurton op de markt gebracht. Consumenten kunnen kiezen uit zestal wijnen: vier uit Frankrijk, één uit Spanje en één uit Argentinië.
De adviesprijs van de wijnen bedraagt € 5,49 per fles. Ik heb tot op heden twee wijnen uit deze reeks geproefd en ik trap vandaag af met de Syrah-Grenache uit Frankrijk. Degustation!

Wine Wonders of the World Syrah Grenache 2011

De kleur heeft een goede diepte en is donkerrood. In de rand purper (2,7).
Zoete frambozen en bessen in de neus. Snoepjesfruit, een wat gekunsteld bouquet (1,8).
Bitterig-zurig in de eerste aanzet, wat onrijp op de tong. Dun van body en structuur, iets stroef met een pepertje. Vlak met weinig fruitfacetten. Wat chemisch. De bitterheid overheerst het fruit. De wijn loopt snel weg in de afdronk (3,5).
Jammer, maar ik kan het niet mooier maken dan dat het is: dit is een (bulk)wijn van het mindere soort (1,2). En nu maar hopen dat deze variant niet representatief is voor de hele serie. Zijn de wonderen de wereld nog niet uit? Binnenkort proef ik een witte.

Totaal 9,2 punten.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!