Wijntje Tempranillo 2022, een vrij krachtige biologische Spaanse oerwijn

Wijntje: biologisch geproduceerde wijn uit het zonnige Spanje. Ik proef de rode variant.

Wijntje. Ik ken mensen die gruwelen bij het horen van deze term. Ik til er niet zo zwaar aan, het gaat er uiteindelijk om wat er in de fles zit. En dat is wat ik ga beoordelen.

Wijntje is er in twee varianten. Een Tempranillo, die ik zo ga bespreken en een Verdejo. Die laatste komt binnenkort aan de beurt. De wijnen worden op biologische wijze geproduceerd. Ze zijn bovendien ook nog eens Vegan friendly. Dus tijdens de vinificatie van de wijn wordt op geen enkele wijze gebruik gemaakt van dierlijke middelen.

Wijntje is verkrijgbaar bij supermarktketen Albert Heijn. De flessen bevinden zich in de populaire prijsklasse van net geen 5 euro.

Wijnje Tempranillo 2022

Een diepe, donkerrode kleur met een intensiteit van 4 uit 5. Bleekrood en iets purper in de rand.
De neus geeft fruitaroma’s van kersen, bosbessen, blauwe bessen en framboos. Wat geuren van zwarte aarde en natte wol. Een tikje vervliegend in het glas.
Wat drogend (tanninerijk) op de tong. Pure chocolade, een zwart pepertje, cassis en laurierdrop. Licht gestoofd fruit van bosbessen en kersen. Redelijk mondvullend. De medium volle smaak mist wat breedte, maar wat kan en mag je verwachten voor deze prijs? Volgens het etiket zit er “slechts” 12 procent alcohol in de wijn, maar het proeft alsof er meer in zit. Komt misschien door de vrij stevige tannines.

Dit “wijntje” heeft door de aanwezige tannines, wel wat body en kracht in de smaak. Een wijn die het goed zal doen bij vleesgerechten, bijvoorbeeld van de BBQ. Daar is het nu niet echt de tijd voor maar met vleesgerechten uit de keuken is deze Tempranillo ook goed te combineren.

Score voor de Wijntje Tempranillo 2022: 13,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *