De Wijnmakers Hinde Wit 2018, een frisse, strakdroge witte wijn uit Gelderland

De Wijnmakers Hinde Wit
Van de Gelderse Veluwe komt deze Hinde Wit, een droge witte wijn van De Wijnmakers.

Nog even voorstellen: De Wijnmakers bestaat uit 3 vrienden die elkaar van het werk in de horeca kennen. Ze hebben sinds 2017 twee wijngaarden in bezit, namelijk Wijngaard Bi’j de Regge in Wierden en Wijngaard Op de Veluwe in Otterlo. Er wordt gewerkt met verschillende druivenrassen zoals Solaris, Phoenix, Johanniter, Rondo, Regent en Seyval Blanc.

Jaarlijks organiseren zij het culinair evenement Ode aan de Lente.
Op dit moment is het evenement “Ode aan de Lente” al enige dagen aan de gang, bij de wijngaard in het Overijsselse Wierden. Het festijn, waarbij de heerlijkste gerechten gemaakt uit streekproducten, worden gecombineerd met verschillende wijnen van De Wijnmakers, loopt nog tot en met 26 mei. Dus als u dit mee wilt maken, klik dan HIER.

Hinde Wit is een blend van 75 procent Johanniter en 25 procent Seyval Blanc. Deze laatste wordt ook wel Seyve Villard genoemd. Het grappige is dat de Johanniter is ontstaan uit een kruising, waarbij de Seyve Villard ook in is betrokken. De wijnen van beide druiven kenmerken zich door citruselementen in geur en smaak.
De Johanniter en Seyval Blanc zijn voor de Hinde Wit apart vergist. Het alcoholpercentage is 11,7 procent.
De druiven voor de Hinde Wit zijn afkomstig van wijngaard Op de Veluwe in Otterlo.

De Wijnmakers Hinde Wit

De Wijnmakers Hinde Wit 2018

Een heldere kleur die licht strogeel is, met een groene schakering erin. Intensiteit van de kleur is 2 uit 5 voor witte wijn. Licht petillant bij het inschenken.
In de neus ruik ik rijp fruit van gele en groene appels en wat citrusfruit. Een hint van mineraliteit; heel licht iets van vuursteen. De geuren zijn wel een tikkie gesloten.
Strak droog en iets streng in de mond. Prominent aanwezige zuren, niet hinderlijk, maar hierin is duidelijk de invloed van de Johanniter druif te proeven. Fruit van appels, limoen en ananas. Fris van smaak met aangename bitters. Medium van body.

De Hinde Wit is een droge witte wijn, recht toe recht aan, zonder poespas of franje, waar de frisheid goed in te proeven is.

Score: 12,5 punten.

Hinde Wit is nu prima op dronk en dat blijft voorlopig ook zo, zeker tot en met de zomer van 2020.
De Wijnmakers Hinde Wit
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnmakers #nederlandsewijn #johanniter