Wijnmaker zoekt een importeur: La Zerba Anfora, Gavi 2017, Italië

Wijnmaker zoekt een importeur: La Zerba Anfora, Gavi 2017, ItaliëDe tweede wijn in een serie van vier wijnen die WijnGekken proeft voor een bevriende bemiddelende relatie. Al deze wijnen zoeken een importeur in Nederland.

Gavi is een van de mooiste witte wijnen van Italië. Ditmaal proef ik de La Zerba Anfora. Dit is een wijn die nog niet op de Nederlandse markt is. Dus heb je interesse om wijn te importeren, dan is dit je kans.

Deze Anfora komt van een wijngaard met rode klei. Dat betekent volgens de wijnmaker dat deze Gavi veel mineraliteit en structuur heeft. Ik ga het proeven.

Wijnmakers hebben het soms heel moeilijk. Naast het maken van mooie wijnen, het hele jaar en het werken in de wijngaard, moeten ze ook nog hun wijnen zien te verkopen.
Veel van die wijnmakers lukt het wel, maar sommige lukt het gewoon niet.
Italiaanse wijnmakers spreken veelal geen Engels en dat maakt het verkopen van hun wijnen in bepaalde landen er niet makkelijker op.
Daarom heeft wijngekken.nl een serie wijnen hier staan die van een zeer goede wijnmaker komen.
Al deze wijnen zoeken een importeur
Dus als je wijnen importeert en je zoekt er nog een wijn uit Piemonte die de moeite waard is, moet je zeker verder lezen.
Je kunt mij (martin@wijngekken.nl) mailen als je interesse hebt. Ik breng jou in contact met de tussenpersoon (die doet het gratis) en via haar kun je de wijnmaker benaderen.
De inkoopprijs krijg je dan ook te horen. Wijngekken.nl doet ook deze (gratis) bemiddeling.

Geproefd:
La Zerba Anfora, Gavi 2017 uit Italië

Kleur: de kleur van deze witte Gavi is bleek strogeel met een medium diepte / 2,6

Neus: de neus komt ‘dik’ over. Dik met rijp tropische tonen. De neus is vol en vettig met geel en wit fruit, vol en diep. Daarbij komt deze witte Italiaanse wijn ook nog eens goed los / 3,6

Smaak: in de smaak komt de mineraliteit veel meer naar voren en geeft deze Gavi een goede complexiteit. Droge kalk- en zoute mineralen in combinatie met geel en wit fruit. Deze Gavi is tintelend op de tong door al die mineralen. De droge zoute tonen maken deze Anfora minder rijp en geven hem een zeer mooie structuur, een volle mondvullende body en een lange afdronk / 6,7

Mijn eindoordeel over deze La Zerba Anfora Gavi:
De Anfora is een zeer mooie en complexe gavi. Vooral de combinatie tussen de rijpheid en de droge tonen van de kalk en de minerale zouten geven deze Gavi zijn complexiteit. De kleibodem geeft de Anfora zijn kracht en zijn structuur. Kortom, een Gavi die je in je assortiment moet en kunt hebben, zeer mooi / 2,2

Dus geef ik deze Gavi een totaal van 15,1 punten, een zeer mooie score