Wijnhoeve De Colonjes, Recortis 2011, Nederland

Wijnhoeve De Colonjes Recortis 2011
Wijnhoeve De Colonjes te Groesbeek heeft tijdens ons bezoek deze Recortis 2011 ter beschikking gesteld.

Het rugetiket van de wijnen van De Colonjes geeft veel informatie: “Wijnhoeve De Colonjes is gelegen op de mooie zuidhellingen aan de rand van het Gelderse dorp Groesbeek. In 2001 gestart met de aanplant van 2.000 Regentstokken, heeft de wijnhoeve zich inmiddels ontwikkeld tot de grootste Nederlandse wijngaard.
Op 13 hectare lössbodem worden zowel nieuwe witte als blauwe druivenrassen op biologische wijze verbouwd. Kenmerkend voor deze nieuwe druivenrassen is hun goede smaak en vroege rijping.”
Deze Recortis is samengesteld uit de druivenrassen Regent en Cabernet Cortis en heeft 8 maanden op barriques gerijpt. Ik ga eens proeven!

Wijnhoeve De Colonjes Recortis 2011

Een donkere, dieprode kleur. Helder, in de rand bleekrood (2,4).
In de neus aards, groente (sperciebonen en paprika) en iets vegetaal. Wat kreupelhout en fris rood fruit. Apart en open bouquet, best aantrekkelijk (3,5).
In de eerste aanzet op de tong wat straf met duidelijk aanwezige zuren. Mint, zoutig, wat cassis en zwarte bessen. Dropperig-salmiak en veel donker fruit. Echter, de zuurgraad overheerst het aanwezige fruit wat. Een redelijk volle body (5,4).
Ik denk dat wat flesrust deze wijn goed zal doen (2,1). Na een dag het restant uit de fles gedronken en dat was een goede zet. De zuren waren minder nadrukkelijk aanwezig waardoor het donkere bessenfruit beter in balans kwam met het geheel.

Totaal 13,4 punten. Drinken 2014 tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!