Wijnhoeve De Colonjes, Johanniter 2011, Nederland


Tijdens de fantastische wijnfeesten in Groesbeek, eind september, hebben wij onder andere Wijnhoeve de Colonjes bezocht.

Prachtig gelegen, even buiten “Wijndorp Groesbeek”, ligt in het glooiende landschap de biologische Wijnhoeve de Colonjes.
Voor Nederlandse begrippen bezit De Colonjes een grote wijngaard. De Colonjes beschikt nu over 13 hectare wijngaarden met de volgende druivenrassen: Regent, Cabernet Cortis, Cabernet Colonjes, Pinotin, Cabernet Blanc, Helios, Riesèl en Johanniter.
De Groesbeekse stuwwalbodem heeft een in Nederland weinig voorkomende löss-structuur (30 centimeter zwarte grond als toplaag met daaronder een laag löss). Deze bodem is bij uitstek geschikt voor wijnbouw. Later meer info over dit mooie Nederlandse wijnbedrijf.
Bedrijfsleider Freek van De Colonjes is zo vriendelijk geweest om tijdens ons bezoek enkele wijnen ter beoordeling voor te leggen. Ik trap af met de Johanniter uit het jaar 2011.


Wijnhoeve De Colonjes Johanniter 2011

Een heldere, strogele kleur (2,3).
In de neus appels, grapefruit en iets aards. Een zuiver, fris en open bouquet (3,5).
Frisse ronde zuren op de tong. Groene appels, peren en wat citrusfruit. Ook wat aromatisch en iets prikkelend/tintelend. Rond en goed in balans met de relatief hoge zuurgraad (6,2).
Uitstekende zomerse wijn. Kwaliteit uit Nederland. De wijn is goed te combineren met frisse salades (2,3).

Totaal 14,3 punten. Drinken 2012 en 2013.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!