Wijngoed Thorn Dornfelder 2009, Limburg, Nederland

Dornfelder

Kunnen Nederlandse wijnen ouderen op de fles? Deze Dornfelder van Wijngoed Thorn heeft de tand des tijds doorstaan!

Wijngoed Thorn is gesitueerd in het midden van Limburg, bij het mooie plaatsje Thorn. Het witte stadje Thorn is één van de droogste en warmste locaties van ons land.
Wijnmaker Harry Vorselen verbouwt hier de druivenrassen Auxerrois, Pinot Gris, Riesling, Pinot Noir en Dornfelder. Traditionele rassen dus.
We proeven de Dornfelder uit het goede oogstjaar 2009: een wijn met 12 procent alcohol.

Meer informatie over Wijngoed Thorn vind je in ons uitgebreide interview artikel, klik HIER.

Wijngoed Thorn Dornfelder 2009

Wijngoed Thorn Dornfelder 2009 is diep en donkerrood van kleur. Vol in de rand. Typerend voor een Dornfelder is de geconcentreerde kleur.
De neus van Wijngoed Thorn Dornfelder 2009 is wat terughoudend maar komt later iets meer los. Ik ruik het fruit van frambozen en kersen. Ook wat paprika, potloodslijpsel en iets aceton, wat later vervaagd. Duidelijke aardse tonen, een herfstbos.
Zacht, fluwelig en warm in de mond. Wijngoed Thorn Dornfelder 2009 heeft een ronde en zuivere smaak. Wat zoethout, bramen- en kersenfruit en iets vanille. Rokerig, mals en sappig. Redelijk vol van body.

Wijngoed Thorn Dornfelder 2009 is een rijke, volwaardige wijn van Nederlandse bodem. Een wijn die ook laat zien dat er bewaarpotentieel aanwezig is. Een indrukwekkende kleur, de neus kan wat uitbundiger maar de zachte, volle smaak maakt veel goed.

Score: 14,8 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.