Wijngoed Montferland “Het Privilege van Willem” 2010, Achterhoek, Nederland

Wijngaard Kasteel Huis Bergh

Ook in het heuvelachtige Montferland weet men goede Nederlandse wijnen te maken.

Montferland, waar ligt dat ook alweer? Welnu, de streek Montferland is gelegen in het oosten van de provincie Gelderland, vlak tegen de grens met Duitsland. Kenmerkend voor het gebied is de stuwwal, die zijn hoogste punt bereikt bij de Hettenheuvel (91,6 meter).

Wijngoed Montferland bestaat uit meerdere wijngaarden. Wijngaard “t Oerlegoed en wijngaard Bergherbos, waarvan wijngaard Kasteel Huis Bergh deel uitmaakt.
Op een bodem van zand en kiezel, ter grootte van 1,5 hectare, werd in 2004 Wijngaard Bergherbos aangelegd op een zuidhelling, gelegen tussen ’s-Heerenberg en Stokkum.

Het “wijnhuis” in Gendringen is gebouwd in 2006 en is omgeven door wijngaarden en weilanden. Voor de ontvangst van gasten is in het Wijnhuis een proeflokaal gebouwd. Onder het gebouw bevindt zich een grote wijnkelder, waar de wijnen in houten vaten of in de fles rijpen.

De wijn die geproefd wordt is een speciale cuvée Het Privilege van Willem 2010. Deze wijn is samengesteld uit de Regent en Cabernet Cortis druif. Het alcoholpercentage is 13 procent. Een fles kost u € 15,95.

Wijngoed Montferland Het Privilege van Willem 2010

Diep en donkerrood. Vol van kleur en iets ontwikkeld bruinrood in de rand.
In de neus van Wijngoed Montferland Het Privilege van Willem 2010 vind ik zwarte bessen, sperciebonen, paddenstoelen en wat stallucht. Ook wat rokerig.
Wijngoed Montferland Het Privilege van Willem 2010 is zacht en rond in de mond. Vanille, licht kruidig en peper. Sappig rood fruit van bessen en kersen. Aardse tonen, laurier en zoethout. Milde zuren. Medium vol van body met een prettige, warme afdronk.

De Wijngoed Montferland Het Privilege van Willem 2010 is een fijne, elegante wijn met een spicy karakter. De totaalscore van deze Nederlandse wijn komt uit op 14,3 punten.