Wijngoed Montferland “Het Geheim van Francoise” 2014, Achterhoek, Nederland

Het geheim van Francoise

Het is aspergetijd dus zoeken we naar een bijpassende wijn voor het “witte goud”.

Wijngoed Montferland bestaat uit meerdere wijngaarden. Wijngaard “t Oerlegoed en Wijngaard Bergherbos, waarvan Wijngaard Kasteel Huis Bergh deel uitmaakt.

Op een schrale bodem van zand en kiezel, ter grootte van 1,5 hectare, werd in 2004 Wijngaard Bergherbos aangelegd op een zuidhelling, gelegen tussen ’s-Heerenberg en Stokkum. De wijn is gemaakt van de druiven die achter het kasteel Huis Bergh groeien, in het prachtige Montferland.

Het Geheim van Francoise is vernoemd naar Francoise de Ravenel , echtgenote van stadhouder van Gelre. Zij leefde tot 1629 op Kasteel Huis Bergh.

Deze witte wijn is een assemblage van de Johanniter en de Cabernet Blanc. Er prijken een paar mooie onderscheidingen op de fles, onder andere een behaalde gouden medaille op de Berliner Wein Trophy.

De asperges staan klaar, dus we draaien de schroefdop open…

Wijngoed Montferland Het Geheim van Francoise 2014

Wijngoed Montferland Het Geheim van Francoise 2014 heeft een heldere, kopergele kleur.
De neus is open: vers gemaaid gras, groente, wat vuursteen en citrusfruit.
Op de tong is Wijngoed Montferland Het Geheim van Francoise 2014 fris en aromatisch van smaak. De zuren zijn duidelijk aanwezig, maar niet hinderlijk. Ik proef citroen en granny smith appeltjes. Een bittertje van koolgroenten. Iets streng.

Wijngoed Montferland Het Geheim van Francoise 2014 is een wijn met een uitgesproken, aromatisch karakter. Ja, de wijn doet het goed bij asperges! Ook witvisgerechten zijn goed te combineren met deze fles.

Score: 13 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.