Wijngoed Fromberg Müller Thurgau 2011, Ubachsberg, Nederland

Wijngoed Fromberg Müller Thurgau 2011

In Zuid-Limburg, in Ubachsberg, op de hellingen van de Fromberg ligt… Wijngoed Fromberg, een ongeveer 3 ha grote wijngaard.

De op het zuiden gelegen wijngaarden van Wijngoed Fromberg bevinden zich in het oostelijk deel van Zuid-Limburg. In het heuvellandschap zijn in 1991 de eerste wijnstokken aangeplant, Müller Thurgau en Auxerrois. Later zijn meerdere druivenrassen aangeplant, zoals Bacchus, Reichensteiner, Riesling, Pinot Noir, Dornfelder en Monarch. Er worden witte, rode en mousserende wijnen gemaakt.

Carmen en Marcel Soomers zijn het “gezicht” van Wijngoed Fromberg. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de verkoop, promotie, rondleidingen en proeverijen. Maurice Wiertz is verantwoordelijk voor het gehele vinificatieproces.

Een mooi stukje bedrijfsfilosofie, gevonden op de site van Wijngoed Fromberg: Wij zijn geen hemelbestormers en ook geen wereldverbeteraars. Wij zijn ambachtelijke wijnboeren die mooie eerlijke wijnen leveren die de toets der kritiek ruimschoots kunnen doorstaan. Wij maken een constant product met een constante hoge kwaliteit. Onze klanten zijn vooral restaurants en trouwe vaste afnemers van streekprodukten. Wij helpen actief mee om de Zuid-Limburgse wijn te verheffen tot wijnen met een eigen predikaat gelijkwaardig aan de overige geklassificeerde Europese wijnen. Tijd dus voor een eigen Limburgs predikaat, een Appellation Limburgeoise Controlee, ofwel ‘ene richtige Limburgse wien van gegarandeerd goowe koomaaf’.

Hoe kom ik als WijnGek aan deze wijn? Welnu, tijdens een korte vakantie in het dorpje Oirsbeek kwam ik deze fles tegen in de Jumbo, bij de afdeling Limburgse streekproducten. Ik bedacht mij geen moment, meenemen naar huis die wijn! Prijskaartje € 12,80.
Een paar maanden later ging de kurk eraf…

Wijngoed Fromberg uit Ubachsberg, de Müller Thurgau 2011

Een heldere bleekgele kleur met een iets groene tint (2,4).
In de neus gele appeltjes, iets kruisbes en buxus. Wat mineraliteit. Elegant (3,3).
Heel licht tintelend op de tong. Perzikfruit, peer en appel. Wat stevigheid door de zuren. Een subtiele balans tussen zoet en zuur, dat maakt deze wijn spannend. Redelijk vol van body (6,5).
Delicate wijn met een mooi evenwicht in de smaak. Goed!(2,4)

Totaal 14,6 punten. Drinken nu tot 2016.

Wilt u op de hoogte blijven van wat er zich afspeelt in de Nederlandse wijngaarden? Kijk dan eens op onze facebookpagina Nederlandse wijn!

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!