Wijngaard St. Martinus Prestige Wit 2022, een rijke, volle en zachte wijn

De eerste witte Prestige wijn van St. Martinus is een succes te noemen! Een mooie kwaliteitswijn uit eigen land.

In het prachtige heuvellandschap rondom het bergdorpje Vijlen maken wijnmaker en oenoloog Stan Beurskens en zijn deskundige team bij Wijngaard St. Martinus op innovatieve en duurzame wijze witte, rode, rosé en mousserende wijnen. 

Deze witte Prestige wijn is gemaakt uit een blend van Souvignier Gris, Chardonnay en Solaris. Een samenspel tussen oude en nieuwe rassen. Het is ook typerend voor wijnmaker Stan Beurskens om hiermee te experimenteren. De wijn is gelagerd op nieuwe vaten van Frans eikenhout. Alcohol is 13 procent.

De Prestige-serie, welke bestaat uit deze witte wijn, een rode wijn en een mousserende wijn, is slechts in een beperkte oplage geproduceerd.

Wijngaard St. Martinus Prestige Wit 2022

Kraakhelder en strogeel in het glas.
Een aromatische neus met het fruit van peer, perzik en gele pruimen. Wat florale tonen en de geur van natte kalkstenen.
Sappig en rond in de eerste aanzet. Iets filmend in de mond. Het rijpe fruit van de neus komt goed tot uitdrukking in de smaak. Confituur van geel fruit, honing, iets limoen en blanke rozijnen. Milde zuren, fluwelig en gepolijst. Het houtgebruik is goed gedoseerd aanwezig. Een fris toontje in de afdronk.

Deze Prestige Wit is een geraffineerde, volle witte wijn met rondeur in de smaak. Het rijpe fruit uit het mooie oogstjaar 2022 speelt hierin een belangrijke rol. Een wijn die velen zal aanspreken, vanwege het ronde, rijpe en gulle karakter.

Score voor de Prestige Wit 2022 van Wijngaard St. Martinus: 16 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *