Wijngaard St. Martinus Limburgs Parelke 2019, bubbel rosé van goede kwaliteit

Tijd voor rosé! Dit Parelke is van Limburgse bodem, een sparkling rosé van Wijngaard St. Martinus.

Je merkt het momenteel aan de natuur en aan de dagen die lengen: het voorjaar komt eraan! Daar ben ik echt aan toe, en ik ben denk ik niet de enige….
Rosé dus. Op de proeftafel staat een bubbel rosé, afkomstig uit de Limburgse heuvels. Wijngaard St. Martinus (ik zie ook wel eens de benaming Wijndomein St. Martinus voorbij komen) is gelegen in het Zuid-Limburgse (berg)dorpje Vijlen. Wijnmaker en oenoloog Stan Beurskens, zijn vrouw Nienke en het deskundige team maken hier op innovatieve en duurzame wijze witte, rode, rosé en mousserende wijnen. Stan en zijn team hebben, volgens hun bedrijfsfilosofie, er bewust voor gekozen om voor het grootste deel te werken met nieuwe druivenrassen. St. Martinus is een bekend en vooraanstaand wijnbedrijf in Nederland, met een uitstekende reputatie. Ook qua oppervlakte is St. Martinus in Nederland vooraanstaand: het areaal aan wijngaarden bedraagt nu maar liefs 28 hectare.

Limburgs Parelke is gemaakt van drie druivenrassen: Monarch, Cabernet Cortis en Pinotin. De wijn is volgens de frizzante prosecco methode geproduceerd. Hierbij wordt, voor de botteling, het koolzuurgas in de stille wijn geïnjecteerd. Deze rosé heeft 12,5 procent alcohol. Tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020 ging Limburgs Parelke er met een bronzen medaille vandoor!

In de webshop van St. Martinus is deze wijn verkrijgbaar voor de prijs van € 15,95. Ik ga eens kijken of ik van deze wijn wat voorjaarskriebels krijg…

Wijngaard St. Martinus Limburgs Parelke 2019

Een lichte zalm-rosé kleur met fijne belletjes.
Superfris, die neus! Fruitaroma’s van rode appel, perzik en limoen. Wat kalk. De geur van een natte fruitboomgaard. Een tikje vluchtig is het wel.
Fijn prikkend op de tong met frisse bitters van rode grapefruit en een goed gedoseerde mousse. Iets zoutig van smaak met licht knisperende zuren. Sprankelend en sappig met een speelse spanning. Niet strak droog.

Een soepele, evenwichtige bubbel rosé die het slobberniveau duidelijk ontstijgt. Dit is een goede allemansvriend van kwaliteit, die plezierig wegdrinkt. Laat dat voorjaar maar beginnen!

Een prima score voor het Limburgs Parelke: 14,7 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardstmartinus #nederlandsewijn #limburgsewijn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *