Wijngaard St. Martinus Hemels Roze, stevige rosé uit het Limburgse heuvelland

De zomer is eindelijk echt gestart! Laten we dit jaargetijde fris én stevig openen met deze rosé van Nederlandse makelij.

In het prachtige heuvellandschap rondom het bergdorpje Vijlen liggen de wijngaarden van St. Martinus. Wijnmaker en oenoloog Stan Beurskens, zijn vrouw Nienke en het deskundige team maken hier op innovatieve en duurzame wijze witte, rode, rosé en mousserende wijnen. Stan en zijn team hebben, volgens hun bedrijfsfilosofie, er bewust voor gekozen om voor het grootste deel te werken met nieuwe druivenrassen. St. Martinus is een bekend en vooraanstaand wijnbedrijf in Nederland, met een uitstekende reputatie. Ook qua oppervlakte is St. Martinus in Nederland vooraanstaand: het areaal aan wijngaarden bedraagt momenteel maar liefs 28 hectare.

Hemels Roze is een rosé die gemaakt is in een beperkte oplage van slechts 1.300 flessen. Dus wees er snel bij! De wijn is gemaakt van de Cabernet Cortis, een druivenras wat in 1982 is ontwikkeld aan het Research Institute in de Zuid-Duitse stad Freiburg. De druif is ontstaan uit een kruising van twee bekende rassen, namelijk Cabernet Sauvignon en Solaris. Cabernet Cortis is een schimmelresistent ras. Deze blauwe druif geeft wijnen met veel tannines. Houtopvoeding wordt veel toegepast bij deze druif en dat is ook wat er bij deze rosé is gebeurd. Hemels Roze heeft enkele maanden lagering op barrique meegekregen. Het alcoholpercentage is 13 procent.

Wijngaard St. Martinus Hemels Roze

Een fonkelend heldere, medium zalm-rosé kleur.
De neus opent zich prima met veel fruitaroma’s van rode appeltjes en verse aardbeien. Wat snoeperig (zuurstok/perendrups) en een snufje vanille. Aangenaam en geparfumeerd.
Een tikje romig mondgevoel. Fruit van aalbessen, rode bosbessen en fijne bitters van rode grapefruit. Wat zoutig met een wit pepertje, rabarber en groene paprika. Gespierde zuren die frisheid en body geven. Het houtgebruik is zeer licht op de achtergrond aanwezig en dat temt de zuren iets.

Hemels Roze is een stevige, crispy rosé die zeer geschikt is om iets bij te eten, bijvoorbeeld frisse zomerse salades. Of neem een glas, neem de tijd en ga er eens rustig van genieten.

En dan nog even de cijfertjes: de score voor de Hemels Roze van Wijngaard St. Martinus is 15,2 punten.

Hemels Roze staat in de webshop van Wijngaard St. Martinus met een prijskaartje van € 19,95. Ik geef toe, dat is niet niks, maar zoals gezegd zijn er maar 1.300 flessen van gemaakt en heeft u met deze aankoop een vrij unieke, stevige rosé van Nederlandse bodem in uw bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *