Wijngaard St. Martinus Bergdorpje rood, soepel donker fruit

Uit de “Bergdorpje” serie van Wijngaard St. Martinus proef ik de rode variant.

Iedereen die geïnteresseerd is in Nederlandse wijn heeft wel eens gehoord van Wijngaard St. Martinus. In het prachtige heuvellandschap rondom het bergdorpje Vijlen maken wijnmaker en oenoloog Stan Beurskens en zijn deskundige team op innovatieve en duurzame wijze witte, rode, rosé en mousserende wijnen. 

De Bergdorpje serie is vernoemd naar het bergdorpje Vijlen met de hoogstgelegen kerk van Nederland, de St. Martinus kerk. De serie Bergdorpjes bestaat uit een witte wijn, een rosé, een rode en een mousserende wijn.
Bergdorpje rood is gemaakt van de druivenrassen Dornfelder, Regent en Pinot Noir. De wijn is deels gelagerd in eikenhout. Alcohol is 12,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

Wijngaard St. Martinus Bergdorpje rood

Een donkere, dieprode kleur. Vol doorlopend tot in de rand.
In de neus fruitaroma’s van zwarte bessen en kersen. Een tikje groen. Wat lichte houttonen en aardse geuren van bosgrond.
Op de tong rond en sappig. Iets hoge zuren. Bessenconfiture, kruiden, salmiak, zoute drop en ontbijtkoek. Donker fruit zoals aangetroffen in de neus. Wat drogend, de wijn heeft aardig wat tannine. Het smaakpalet is evenwichtig en medium vol.

Slank, lichtvoetig rood van St. Martinus. De wijn doet wat speels aan. Ondanks het serieuze aandeel donker fruit zit er een fijne frisheid in de smaak.

Score voor het Bergdorpje rood van Wijngaard St. Martinus: 14,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *