Wijngaard St. Martinus Bergdorpje 2014, Zuid-Limburg, Nederland

Bergdorpje

Wijngaard St. Martinus is één van de bekendste wijngaarden in ons land. We proeven een witte wijn.

Een bekende wijngaard en niet in de laatste plaats omdat hier wijnmaker Stan Beurskens de scepter zwaait. De wijngaard is in 1988 gestart door zijn vader. In 1996 heeft Stan het bedrijf overgenomen. De wijngaarden ‘t Rott, Villare en Holset bestaan momenteel uit 13 ha, voor Nederlandse begrippen is dat groot. Daarnaast wordt er veel geëxperimenteerd met nieuwe druivenrassen en alternatieve manieren om geen systemische bestrijdingsmiddelen te hoeven gebruiken.

In 2014 is het nieuwe, met aarde bedekte wijnkenniscentrum geopend. In het prachtige kenniscentrum, midden in het Zuid-Limburgse heuvelland, wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe technieken om de wijnbouw nog duurzamer te maken. Er is uiteraard een wijnmakerij, een wijnkelder en een gezellige ruimte om wat te proeven. Een bezoekje is zeer de moeite waard!

St. Martinus

Bergdorpje is een assemblage van Johanniter, Solaris en Muscaris. Het alcoholpercentage is 12,5 procent en de flesafsluiter is een schroefdop.
De verkoopprijs van een fles staat op € 14,95 (vanaf 6 stuks € 12,95 per fles).

St. Martinus

Wijngaard St. Martinus Bergdorpje 2014

Een heldere kleur, strogeel en fonkelend.
Fris in de neus, citrusfruit, peer en gele appels. Natte steen, licht mineralig. Aantrekkelijke neus.
In de mond zacht, rond, sappig en iets vettig. Mooie frisse, iets crispy zuren. Wat honing, limoen en peer. Zuiver en breed van smaak.
Goed gemaakt! Een prachtige kwaliteitswijn uit eigen land.

Totaal 14,4 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed