Wijngaard Saalhof Cuvée Rosé 2018, de mooie zomer in je glas

Wijngaard Saalhof
Dat de zomer van 2018 ook in Noord-Holland warm was, proef je duidelijk in de Cuvée Rosé van Wijngaard Saalhof.

In de omgeving van het Westfriese Wognum ligt Wijngaard Saalhof. Nou, daar vind je niet alleen een wijngaard, maar ook een B&B, een uitstekend restaurant, vakantiehuisjes en camperplaatsen. U kunt het allemaal tegenkomen aan de Oosteinderweg op nummertje 57.

Wijnmaker Siem Loos wilde graag enkele wijnen van de geslaagde oogst 2018 door mij laten proeven en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Dus, u kunt de komende tijd recensies verwachten van deze wijnen. Ik heb besloten af te trappen met de Cuvée rosé.

De Cuvée rosé 2018 is samengesteld uit 3 druivenrassen, namelijk Pinot Noir, Solaris en een klein beetje Isabella. Die laatste is een vreemde eend in de bijt, om het zomaar eens te zeggen. Isabella is een hybride blauwe druif en één van de oudste inheemse soorten uit de Verenigde Staten. Een druif die goed gedijt bij warme temperaturen. Isabella wordt bij Wijngaard Saalhof dan ook in een kas gekweekt.

Deze “polderrosé” kun je in de webshop van Wijngaard Saalhof vinden, er hangt een prijskaartje aan van € 9,95.

Wijngaard Saalhof

Wijngaard Saalhof “Fantastique” Cuvée Rosé 2018

Een heldere kleur, die het houdt tussen Hollandse tomaat en zalm-rosé. Best wel een vrij diepe intensiteit, ik waardeer het op 3,5 uit 5 voor rosé.
In de neus ruik je vooral veel fruit van aardbeien. Op de stille spiegel lichtjes medicinaal, wat later wegtrekt. Een snoepjesachtig aroma, wat doet denken aan rode winegums. Confiture van frambozen. De neus komt goed los in het glas.
In de mond rond en vrij zacht met milde zuren, die subtiel aanwezig zijn. Veel licht zoet en rijp fruit wat een zwoel en fluwelig/romig mondgevoel geeft. Een bittertje op de achtergrond geeft body aan deze rosé. De zachte smaak brengt je in een zomerse stemming.

De Cuvée rosé is een soepele, toegankelijke en wat gladde rosé, die makkelijk wegdrinkt maar toch wel wat body heeft. Het is duidelijk te proeven dat de druiven goed rijp waren ten tijde van de oogst.

Score: 13,7 punten.

De wijn is nu uitstekend op dronk en blijft dat nog wel tot 2021.
Wijngaard Saalhof
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardsaalhof #nederlandsewijn #rose