Wijngaard Hesselink Souvignier Gris 2018, volle witte wijn uit de Achterhoek

De Souvignier Gris is een succesvolle druif in Nederland. Wijngaard Hesselink heeft met deze druif dan ook een uitstekende wijn gemaakt.

Wijngaard Hesselink is diep in het oosten van de Achterhoek gelegen, dicht bij de Duitse grens. Wijnmaker Gerhard Ensing zwaait hier de scepter over circa 4 hectare aan wijngaarden. Zijn motto is: “voor ieder wat wils”. Hij produceert dan ook veel verschillende wijnen in diverse smaaktypen. Daarvoor gebruikt hij de druivenrassen Regent, Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesel, Cabernet Noir, Souvignier gris, Chardonnay, Nero, Rondo en Salome. Het brede assortiment omvat 17-18 verschillende wijnen.

Daarnaast kunt u bij Wijngaard Hesselink terecht voor wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaard met een uitgebreide uitleg over de druiventeelt en alles wat er bij het maken van wijn komt kijken. Het ruime terras nodigt uit voor een mooi glas wijn. En als het even wat minder weer is, kunt u terecht in de gezellige Schoppe.

De Souvignier Gris is in 1983 ontstaan/gekweekt in het onderzoekscentrum in het Zuid-Duitse Freiburg. Souvignier Gris bestaat uit een kruising van de zeer bekende blauwe druif Cabernet Sauvignon en de onbekende witte druif Bronner. De Bronner is op zijn beurt weer ontstaan uit een kruising van Merzling en Gm (Geisenheim) 6494. De druif heeft een goede resistentie tegen schimmels. 

Wijngaard Hesselink Souvignier Gris 2018

Een heldere kleur, licht goudgeel tot citroengeel. Tamelijk fel gekleurd, de intensiteit is te waarderen op 3 uit 5.
De neus is vrij open. Geuren van tropisch fruit (banaan), perzik, mandarijn, muskaat en blanke rozijnen. Wat ongecompliceerd maar plezierig.
Een rond en iets vettig mondgevoel. Stevig en iets kruidig (witte peper). Gekonfijt geel fruit, sinaasappelschillen, iets citrusfruit en honing. Wat tintelend op de tong. Veel rijp fruit uit dit warme oogstjaar in het smaakpalet.

Een volle, flinke witte wijn van de Souvignier Gris met een licht zoet accent. Zoals gezegd, de druif doet het goed in Nederland en levert wijnen op die qua smaak (naar mijn mening) een knipoog geven aan zowel de Chardonnay en Pinot Blanc. Het uitstekende oogstjaar 2018 helpt ook nog een handje mee aan het eindresultaat!

Score voor de Souvignier Gris van Wijngaard Hesselink: 14,7 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #souvigniergris#achterhoeksewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *