Wijngaard Hesselink Solaris Barrique 2020, rijk en verleidelijk wit

Een populaire druif, die Solaris. Bij Wijngaard Hesselink in de Achterhoek weten ze er wijnen van te maken die een grote schare liefhebbers aanspreekt.

Wijnmaker Gerhard Ensing van Wijngaard Hesselink maakt wijnen in vele smaaktypen. Natuurlijk ontbreken wijnen van de Solaris druif niet in het uitgebreide assortiment van deze wijngaard, gelegen in het uiterste oosten van de Achterhoek. Ik proef de houtgerijpte variant uit het oogstjaar 2020. Een wijn die op de laatste Wijnkeuring van de Lage Landen goed genoeg was voor een zilveren medaille!

Wijngaard Hesselink Solaris Barrique 2020

Een kristalheldere kleur, strogeel met een gemiddelde intensiteit.
De neus is open en komt fris over. Fruitaroma’s van nectarines en abrikozen. Honing, lentebloesem, boenwas en een snufje vanille (doet wat denken aan saroma pudding).
Een volle, rijke smaak. Appelstroop, honing en karamel. Rinzig. Rijpe peer en meloen. Rondeur met een licht zoete touch. Zachte zuren die op een subtiele manier de smaak wat frisheid geven.

Geen valse beloftes, je krijgt wat je kunt verwachten. Een heerlijke, typerende en verleidelijke Solaris waarin de houtrijping netjes op de achtergrond aanwezig is. Helemaal OK voor de vele Solaris liefhebbers.

Score voor de Solaris Barrique 2020 van Wijngaard Hesselink: 15,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *