Wijngaard Hesselink Solaris Barrique 2018, tropisch fruit in je glas!

In deze Solaris Barrique 2018 van Wijngaard Hesselink proef je de warme zomer goed in terug.

Wijngaard Hesselink in de Achterhoek

Wijngaard Hesselink is diep in het oosten van de Achterhoek gelegen, dicht bij de Duitse grens. Wijnmaker Gerhard Ensing zwaait hier de scepter over circa 4 hectare aan wijngaarden. Zijn motto is: “voor ieder wat wils”. Hij produceert dan ook veel verschillende wijnen in diverse smaaktypen. Daarvoor gebruikt hij de druivenrassen Regent, Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesel, Cabernet Noir, Souvignier gris, Chardonnay, Nero, Rondo en Salome. Het brede assortiment omvat 17-18 verschillende wijnen. Daarnaast kunt u bij Wijngaard Hesselink terecht voor wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaard met een uitgebreide uitleg over de druiventeelt en vinificatie.
Het ruime terras nodigt uit voor een mooi glas wijn. En als het even wat minder weer is, kunt u terecht in de gezellige Schoppe.

Solaris

De Solaris is een druif, ontwikkeld in het onderzoeksinstituut in Freiburg, die zeer goed geschikt is voor het klimaat in Nederland. De druif geeft hoge suikergehaltes en lage zuurgehaltes. Houtrijping is ook een geslaagde toepassing met deze druif. De Solaris is dan ook geschikt voor de productie van zowel dessertwijn als stevige witte wijnen.

Het oogstjaar 2018 staat vooral bekend om het langdurige warme zomerweer. Een zomer met veel zon en droogte. Deze meteorologische omstandigheden hebben voor zeer rijpe Solaris druiven gezorgd en dat proef ik zeker terug in deze wijn.

Wijngaard Hesselink Solaris Barrique 2018

De kleur is helder en licht goudgeel, met een intensiteit van 3 uit 5. Mooie, volle kleur en lichtgeel in de rand.
De neus opent zich goed . Veel tropisch fruit naast peer en perzik. Rozijnen, noten, zuivel en iets honing. Ook wat florale geuren.
Een licht vettig mondgevoel. Bloemenhoning, walnoten en wat witte peper en muskaat. Een tikje alcoholische warmte, wat echter grotendeels gemaskeerd wordt door het rijpe tropische fruit van meloen en mango. Licht getoast door de houtrijping.

Dit is een weelderige, volle, houtgerijpte Solaris. Het rijpe fruit maakt de wijn licht zoet en de houtopvoeding is mooi gedoseerd.

Score voor deze Solaris Barrique is 14,8 punten.

De wijn is nu goed op dronk en kan nog wel 2-3 jaar bewaard worden.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #achterhoek #solaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *