Wijngaard Hesselink Solaris Barrique uit de Achterhoek, 2015, Nederland

Solaris Barrique uit de AchterhoekDe Solaris druif brengt mooie wijnen voort in Nederland. We proeven de Solaris Barrique uit de Achterhoek,  één van Wijngaard Hesselink Winterswijk.

De Solaris doet het goed in Nederland. De vroegrijpende druif is een kruising tussen Merzling en Geisenheim 6493 en kan stevige witte wijnen opleveren. Ook is de druif geschikt voor het maken van dessertwijn.

Wijngaard Hesselink is landelijk gelegen, dicht tegen de Duitse grens, in Winterswijk-Henxel. De oppervlakte van de wijngaard is ca. 4 hectare. Er worden verschillende druivenrassen verbouwd. Wijnmaker Gerhard Ensing maakt dan ook een uitgebreid assortiment aan wijnen, voor elk wat wils!

De wijngaard en omgeving zijn zeker een bezoekje waard. Op het gezellige terras of in de schoppe kunt u genieten van een goed glas wijn en/of iets anders te drinken of te eten.

Hieronder een foto van een deel van de mooie wijngaard (september 2016).

Solaris Barrique uit de Achterhoek, de wijngaard van Hesselink

Wijngaard Hesselink Solaris Barrique 2015

De Wijngaard Hesselink Solaris Barrique 2015 heeft een glasheldere, strogele kleur.
In de neus tropisch fruit van meloen en ananas. De rijke neus van Wijngaard Hesselink Solaris Barrique 2015 heeft ook iets van geroosterd brood, nectar en zuivel. Verder wat florale tonen. Mooi zuiver van geur.
In de mond presenteert zich de Wijngaard Hesselink Solaris Barrique 2015 als een ronde wijn met fijne, frisse zuren. Veel fruit van peer, limoen, banaan en ananas. Licht kruidig. Ook wat honing met als tegenhanger een fijn bittertje en een pepertje. Een goede zoet-zuur balans.

Wijngaard Hesselink Solaris Barrique uit de Achterhoek komt uit 2015 is een rijke en volle Nederlandse witte wijn met veel tropische fruittonen.
In totaal scoort deze wijn 15 punten.
Drinken nu tot 2020.