Wijngaard Hesselink Rosé 2020, lekker nazomeren

De zomer loopt op z’n eind. Met deze Achterhoekse rosé van Wijngaard Hesselink is het prima nazomeren.

Het is alweer half september en de zomer van 2021 ligt eigenlijk achter ons. Wat is er mooier dan nog even goede zomerse herinneringen op te halen onder het genot van een rosé van Nederlandse bodem, om precies te zijn uit de Achterhoek.

Deze rosé is gemaakt van verschillende witte en blauwe druiven, die licht geperst zijn. De druiven zijn hierbij samen vergist. Het resultaat van deze manier van vinificeren wordt “Schillerwein” genoemd en deze methode wordt voornamelijk toegepast in Duitsland (Württemberg), Oostenrijk, Zwitserland en Hongarije. 
Wijngaard Hesselink is de producent van deze rosé uit het kersverse oogstjaar 2020. De rosé uit 2019 behaalde bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020 overigens een bronzen medaille!
De wijn heeft 11,5 procent alcohol en door middel van een draai aan de schroefdop belandt de wijn in het glas…

Wijngaard Hesselink Rosé 2020

Helder. Een vrij diepe en volle rosé kleur die neigt naar tomaat.
In de frisse neus kom ik aroma’s tegen van aardbeien, frambozen, wat natte aarde en kalk. Het bouquet is wel wat vluchtig.
Vol op de tong met een zoetje. Een beetje tintelend en iets vettig mondgevoel. Rijp fruit van aalbessen en rode grapefruit. Het zoete van confituur en winegums. Redelijk milde zuren maken de wijn zeer toegankelijk en goed doordrinkbaar.

Ronde, soepel en plezierige rosé met een fijn zoetje in een volle smaak. Heerlijke (na)zomerrosé die niet gaat vervelen.

Goede score voor deze “Schiller” rosé van Wijngaard Hesselink: 13,8 punten.

In de webshop van Wijngaard Hesselink staat deze rosé met daaraan een prijskaartje van € 10,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *