Wijngaard Hesselink Rosé 2018, een licht zoete allemansvriend

Uit het grote assortiment wijnen van Wijngaard Hesselink proef ik ditmaal de rosé van het mooie oogstjaar 2018.

Voor ieder wat wils

Wijngaard Hesselink is diep in het oosten van de Achterhoek gelegen, dicht bij de Duitse grens. Wijnmaker Gerhard Ensing zwaait hier de scepter over circa 4 hectare aan wijngaarden. Zijn motto is: “voor ieder wat wils”. Hij produceert dan ook veel verschillende wijnen in diverse smaaktypen. Daarvoor gebruikt hij de druivenrassen Regent, Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesel, Cabernet Noir, Souvignier gris, Chardonnay, Nero, Rondo en Salome. Het brede assortiment omvat 17-18 verschillende wijnen.

Daarnaast kunt u bij Wijngaard Hesselink terecht voor wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaard met een uitgebreide uitleg over de druiventeelt en alles wat er bij het maken van wijn komt kijken. Wijnproeverijen zijn normaal gesproken uiteraard mogelijk (als de corona crisis geen roet in het eten gooit). Het ruime terras nodigt uit voor een mooi glas wijn. En als het even wat minder weer is, kunt u terecht in de gezellige Schoppe.

Uitzicht vanaf het terras op een deel van de wijngaard

Schillerwein uit de Achterhoek

Deze rosé is gemaakt van verschillende witte en blauwe druiven. De druiven zijn hierbij samen vergist. Het resultaat van deze manier van vinificeren wordt “Schillerwein” genoemd en wordt voornamelijk toegepast in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. De methode wordt echter ook in de Achterhoekse wijngaarden gebruikt. Ik heb toepassing van de Schiller methode namelijk ook bij collega wijngaardenier Henk Marmelstein van Wijngaard de Reeborghesch gezien.
De wijn is verkrijgbaar in de webshop van Wijngaard Hesselink voor de prijs van € 10,50.

Wijngaard Hesselink Rosé 2018

Een heldere, diepe tomaatkleurige rosé. De kleurintensiteit voor een rosé is hoog, 4 uit 5. In de rand loopt de kleur in lichte terracotta tinten weg.
Een redelijk open neus die fris overkomt, maar niet uitbundig is. Aroma’s van aardbeien en winegums. Frivool en lichtvoetig.
Zacht en rond op de tong met een iets romig mondgevoel. Rijp “2018 fruit” van kersen, frambozen en aardbeien. De rode winegums die ik in de neus aantrof, komen terug in de smaak. Licht kruidig en wat confiture. Een soepele smaak met een flink restzoetje.

Deze rosé is een allemansvriend met een rond, rijp en wat zoetig smaakpalet. Ik adviseer de wijn koel te drinken, omdat anders het restzoet teveel gaat overheersen. Voor de liefhebbers van een wat zoeter type rosé is dit een goede keuze!

Totaalscore voor deze Achterhoekse “Schiller” rosé: 13,4 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #schillerwein #achterhoeksewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *