Wijngaard Hesselink Riesel 2012, Achterhoek, Nederland

Wijngaard Hesselink Riesel 2012

De WijnGekken besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de wijnbouw in Nederland. Proeven is daar een belangrijk onderdeel van…

Wijngaard Hesselink is gevestigd te Winterswijk-Henxel, in de Achterhoek. Een gebied waar de wijnbouw de laatste jaren explosief is gegroeid.
Deze witte wijn is gemaakt uit de Riesel-druif. Wat is dat voor een druif? De Riesel is een uit Zwitserland (Valentin Blattner, VB 11-11-89-12) afkomstig wit druivenras. De druif is schimmeltolerant. Het is een milieuvriendelijke variant van de Riesling en hoeft minder vaak gespoten te worden. De Riesel is een krachtige groeier, recht omhoog en heeft een zeer goede houtafrijping. De druif is vroeg rijp, ongeveer begin september, tegelijkertijd met de Muller-Thurgau. Het ras staat momenteel op de voorlopige landwijnlijst, maar wordt nog niet toegelaten tot de officiële lijst.

Opnieuw een Nederlandse wijn in mijn glas. De ontdekkingstocht door eigen land gaat verder!

Wijngaard Hesselink Riesel 2012

Een heldere en licht strogele kleur (2,4).
In de neus een zoete fruitige zweem van peer en abrikozen. Iets aards. Open en aantrekkelijk (3,4).
Op de tong gele appels en iets tintelend. Limoen en grapefruit. Sappig en rond van structuur. Zachte zuren die mooi samengaan met het frisse karakter van de wijn. Een lichte body, soepel en zuiver (5,1).
Een lichte, fruitige wijn die veel mensen zal aanspreken. Een makkelijke en prettige doordrinker (1,9).

Totaal 12,8 punten. Drinken 2013.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!