Wijngaard Hesselink Regent Zoet 2016, levendig en spannend halfzoet rood

Bij Wijngaard Hesselink wordt het experiment niet geschuwd. Deze Regent Zoet is daar een mooi voorbeeld van.

Deze Regent Zoet past dan ook helemaal in de filosofie van wijnmaker Gerhard Ensing. Het assortiment aan wijnen van deze wijngaardenier uit de Achterhoek is groot. Gerhard maakt wijnen met verschillende smaaktypen en deze Regent Zoet is voor de liefhebber van een licht- tot halfzoete rode wijn.
De ambities van Gerhard sorteren effect, want tijdens de laatste Wijnkeuring van de Lage Landen 2020 behaalde Wijngaard Hesselink één gouden medaille, vier zilveren en vijf bronzen plakken. Daarnaast werd Gerhard gekozen tot één van de beste wijngaardeniers van de afgelopen drie keuringen.

Deze Regent Zoet uit het oogstjaar 2016 heeft 13,5 procent alcohol en de fles kan worden geopend door een draai aan de schroefdop.

Wijngaard Hesselink Regent Zoet 2016

Een volle, diepdonkerrode kleur die doorloopt tot in de rand. Kleurintensiteit is 4 op een schaal van 5.
In de neus ruik ik wat aardse, tertiaire aroma’s van bosgrond, stallucht en de geur van een bos in de herfst. Wat rokerig. Fruitaroma’s van donkere pruimen.
De eerste aanzet in de mond is vrij zacht. Zoete zwarte kersen, blauwe pruimen, zwarte peper, pure chocolade en honingdrop. Ook wat sperziebonen (een smaakimpressie die ik wel vaker proef bij Regent). Een volle smaak die licht- tot halfzoet is met fijne frisse zuren en vrij milde tannines.

Eigenlijk “regent” het geuren en smaken in deze wijn. Gerhard is erin geslaagd een redelijk stevige rode wijn te maken met spanning en een eigen karakter.

Een prima score voor deze Regent Zoet van Wijngaard Hesselink: 15 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *