Wijngaard Hesselink Regent Barrique 2016, een volle, rijke en gespierde wijn

Deze houtgerijpte Regent van Wijngaard Hesselink is echt een wijn die past bij dit jaargetijde.

Het jaar 2020 is bijna voorbij. In dit jaar (wat velen van ons niet snel zullen vergeten) hebben een flink aantal wijnen van Wijngaard Hesselink mijn proeftafel gepasseerd. De grote verscheidenheid aan wijnen van wijnmaker Gerhard Ensing maakt over de hele linie een goede tot uitstekende indruk. Ik spreek dan ook hierbij mijn complimenten uit aan Gerhard! Dat ik niet de enige ben die lovend is over deze wijngaardenier uit de Achterhoek blijkt wel uit de uitslag van de laatste Wijnkeuring van de Lage Landen 2020. Wijngaard Hesselink behaalde toen één gouden medaille, vier zilveren en vijf bronzen plakken. Daarnaast werd Gerhard gekozen tot één van de beste wijngaardeniers van de afgelopen drie keuringen.

De laatste wijn van Wijngaard Hesselink die ik dit jaar bespreek is de Regent Barrique uit het mooie oogstjaar 2016. Een jaar geleden heb ik de Regent 2016 (zonder houtrijping) aan een proefsessie onderworpen. Je kunt de review er HIER op nalezen. Deze Regent Barrique heeft 12 maanden op houten vaten gelegen. Het alcoholpercentage is 13,5 procent.

Wijngaard Hesselink Regent Barrique 2016

Een volle, diepdonkerrode kleur met een intensiteit van 4 uit 5. Iets uitwaaierend in de rand.
De neus opent zich goed met aroma’s van kool, rode bieten, teer, mint en zwarte bessen. Wat rokerig (houtvuurtje), rookvlees en de geur van natte zwarte aarde.
Een mondvullende smaak met vrij milde zuren. Salmiak, zoethout, laurierdrop, anijs, tabak, iets chocolade en zwarte peper. Licht drogend in de mond, ook een iets dik mondgevoel. Dat typische rode koolsmaakje, wat ik wel vaker proef bij de Regent, zit er ook in. Kruidig in de lange afdronk.

Prima wijn! Vol en rijk met een gespierde body van donker fruit en kruiden. Deze Regent Barrique is zeker nog wel een jaar of 7-8 goed houdbaar.

Een fraaie score voor deze wijn van Wijngaard Hesselink: 15,6 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #regent #achterhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *