Wijngaard Hesselink Regent Barrique 2013, Nederlandse rode wijn

Nederlandse rode wijnIn de mooie Achterhoek zijn meerdere wijngaarden te vinden. Eén daarvan is Wijngaard Hesselink Winterswijk. Een review van deze Nederlandse rode wijn

De Achterhoek heeft als wijngebied voor Nederlandse wijnen inmiddels best wel een naam opgebouwd. En niet ten onrechte. Er worden in dit landelijke gebied, dicht tegen de Duitse grens, goede wijnen geproduceerd.

Op een oppervlakte van 4 hectare worden er bij Wijngaard Hesselink verschillende druivensoorten verbouwd. Om er maar eens enkele te noemen: de Regent, Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesèl, Frühburgunder en Rondo.

We proeven deze Nederlandse rode wijn, een op hout gerijpte wijn, gemaakt van de Regent druif. Het oogstjaar 2013 is in Nederland een wat “lastig” jaar te noemen, maar zeker geen slecht jaar. De wijn heeft 13,5 procent alcohol.
Deze wijn kost bij wijnmaker Gerhard Ensing € 14,99.

Wijngaard Hesselink Regent Barrique 2013, Nederlandse rode wijn

Wijngaard Hesselink Regent Barrique 2013 is redelijk diep van kleur. Donkerrood over het geheel, in de rand iets bleekrood.
In het glas een goed openende neus. Wijngaard Hesselink Regent Barrique 2013 heeft aardse tonen in de neus en ook wat paprika. Verder vanille en zwarte bessen.
In de eerste aanzet sappig, soepel en zachte zuren. Wijngaard Hesselink Regent Barrique 2013 is licht kruidig en wat rokerig. Wat zoethout en laurier. Lichte houttonen. Donker fruit van pruimen en bessen. Geen zwaargewicht, een medium body.

Wijngaard Hesselink Barrique 2013 is een milde en soepele wijn met fijn donker fruit erin verweven. Goed en subtiel in balans.

Score voor deze Nederlandse rode wijn: 13,5 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.