Wijngaard Hesselink Regent 2017, rond en toegankelijk rood uit eigen land

De Regent druif gedijt prima in Nederland. Dit exemplaar van Wijngaard Hesselink is dan ook een plezierige, niet al te zware rode wijn.

Regent is een druivenras ontstaan uit een kruising van Diana (Silvaner x Müller-Thurgau) x Chambourcin, een Franse hybride. Die kruising is in 1967 met succes uitgevoerd bij het instituut Geilweilerhof in Rheinland-Pfalz. De Regent biedt een goede resistentie tegen de schimmelziekten echte meeldauw en valse meeldauw. De druiven zijn doorgaans rond eind september oogstrijp. Niet alleen in Nederland is de Regent succesvol, ook bij onze oosterburen is de druif, zij het bescheiden, in opkomst. Ongeveer 2 procent van de totale Duitse druivenaanplant bestaat thans uit Regent, waarbij het accent ligt in de regio’s Rheinhessen, Pfalz en Baden.

Terug naar eigen land en meer specifiek de Achterhoek, daar waar Wijngaard Hesselink is gelegen. Ik proef de Regent zonder houtopvoeding, uit het oogstjaar 2017. Alcoholpercentage is 13,5 procent en de fles is simpel te openen door middel van een schroefdop.

Wijngaard Hesselink Regent 2017

Een volle, diepdonkerrode kleur. De kleurintensiteit is hoog: 4 uit 5. In de rand zie ik wat magenta.
In de neus kom ik een breed scala aan aroma’s tegen van zwarte bessen, sigaren, tabak, smeerolie, teer en rode kool. Opent zich goed in het glas.
In de mond sappig met redelijk wat tannine. Zoete zwarte kersen en bosbessen. Zwarte peper, salmiak, zoethout en wat zwart/wit poeder. Uitgesproken smaken die toch mild overkomen. De wijn is rond en mals van smaak met goed geïntegreerde zuren en rijp donker fruit.

Een ronde, ietwat “donkere” Regent. Toegankelijk en niet al te zwaar. Doet enigszins denken aan een wijn met het smaaktype van een Merlot. Geslaagde rode wijn uit de Achterhoek.

Score voor de Regent 2017 van Wijngaard Hesselink: 14,8 punten.

Prijsindicatie voor deze wijn: € 12,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *