Wijngaard Hesselink Regent 2016, vol en zacht rood uit de Achterhoek

De Regent uit het oogstjaar 2016 van Wijngaard Hesselink laat de constante goede kwaliteit zien van deze wijngaard in de Achterhoek.

Voor ieder wat wils

In het uiterste oosten van de Achterhoek, op enkele kilometers van de Duitse grens, ligt Wijngaard Hesselink. Wijnmaker Gerhard Ensing zwaait hier vol enthousiasme en passie de scepter. Zijn motto is: “voor ieder wat wils”. Hij produceert dan ook veel verschillende wijnen in diverse smaaktypen. Daarvoor gebruikt hij de druivenrassen Regent, Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesel, Cabernet Noir, Souvignier gris, Chardonnay, Nero, Rondo en Salome.
Van wijn uit de Regent druif worden meerdere uitvoeringen gemaakt bij Wijngaard Hesselink. Er is deze “droge” Regent, een Regent met houtopvoeding en ook een halfzoete Regent ben ik wel eens in het assortiment van Gerhard tegengekomen (voor ieder wat wils).

Ik proef de “droge” Regent uit het oogstjaar 2016. De recensie van deze wijn, maar dan uit het jaar 2015 kun je HIER nalezen. Regent 2016 heeft 13,5 procent alcohol en de fles is makkelijk te openen door middel van de schroefdop. En dat ga ik dus nu doen…

Wijngaard Hesselink Regent 2016, Achterhoek

Een dieprode kleur, geconcentreerd en vol tot in de rand. De Regent geeft veel kleur; de intensiteit van deze kleur waardeer ik op 4/4,5 uit 5 voor rode wijn.
De neus geeft wat stallucht, teer, natte aarde en menthol. Ik vind wijn van de Regent in de neus soms wat weg hebben van een Pinotage (iets leer en rubber) en dat is hier het geval. Fruit van zwarte bessen en bramen. Expressief, geurig en open.
Vol en iets dik op de tong. Vrij zachte tannines. Zoethout, anijs, peper en bittere chocolade. Redelijk intens, warm, mals en sappig. Het donkere fruit (bessen, bramen en kersen) van de neus komt goed terug in de smaak. Confiture en iets groente. Licht alcoholisch in de afdronk.

Deze Regent van Wijngaard Hesselink is een volle, ronde en redelijk zachte wijn met veel donker fruit erin. Toegankelijk en zelfs iets zwoel in het smaakpalet. Een wijn voor bij een knapperend haardvuur.

De score van Wijngaard Hesselink Regent 2016 is uitstekend: een mooie 15,1 punten.

De wijn is nu op dronk en kan een jaar of 4 flesrust zonder problemen doorstaan.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #regent #achterhoek