Wijngaard Hesselink Pinotin Barrique 2015, zwoel rood uit de Achterhoek

De wijnen afkomstig van Wijngaard Hesselink kenmerken zich door een constante goede kwaliteit. Zo ook deze Pinotin Barrique uit het oogstjaar 2015.

Wijngaard Hesselink is diep in het oosten van de Achterhoek gelegen, dicht bij de Duitse grens. Wijnmaker Gerhard Ensing zwaait hier de scepter over circa 4 hectare aan wijngaarden. Zijn motto is: “voor ieder wat wils”. Hij produceert dan ook veel verschillende wijnen in diverse smaaktypen. Daarvoor gebruikt hij de druivenrassen Regent, Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesel, Cabernet Noir, Souvignier gris, Chardonnay, Nero, Rondo en Salome. Het brede assortiment omvat 17-18 verschillende wijnen.

Daarnaast kunt u bij Wijngaard Hesselink terecht voor wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaard met een uitgebreide uitleg over de druiventeelt en alles wat er bij het maken van wijn komt kijken. Wijnproeverijen zijn uiteraard mogelijk (als de corona crisis geen roet in het eten gooit). Het ruime terras nodigt uit voor een mooi glas wijn. En als het even wat minder weer is, kunt u terecht in de gezellige Schoppe.

Een medailewinnaar!

De wijngaard van Gerhard Ensing heeft tijdens de laatste Wijnkeuring van de Lage Landen 1 gouden, 2 zilveren en 3 bronzen medailles binnen weten te slepen. Een mooie vorm van erkenning voor deze wijngaard en zijn wijnen!
Deze Pinotin Barrique uit het oogstjaar 2015 was goed genoeg voor een zilveren medaille tijdens de laatste wijnkeuring.

In het glas staat een wijn gemaakt uit de Pinotin druif. De naam Pinotin suggereert een verwantschap met de Pinot Noir, maar dat is niet zo. De Pinotin is een door de Zwitser Valentin Blatter ontwikkelde schimmeltolerante druif. Ze is ontstaan uit een kruising waarin de bekende Cabernet Sauvignon een rol heeft gespeeld.
Deze Pinotin Barrique 2015 heeft 13,5 procent alcohol. Aan de wijn hangt een prijskaartje van € 15,50.

Wijngaard Hesselink Pinotin Barrique 2015

Een heldere, volle dieprode kleur. De intensiteit is 4 uit 5. In de rand iets bleekrood uitwaaierend.
Een neus die zich redelijk opent na wat walsen in het glas. Zwarte bessen, vanille en wat aardse geuren (natte potgrond).
Licht stroef op de tong en wat drogend in de mond. Sappig rood fruit en vrij milde zuren. Zwarte bessen en bramen. Drop, laurier, salmiak, specerijen en iets cacao. Een volle smaak met een fijne “houttouch”.

Deze op hout gerijpte Pinotin van Wijngaard Hesselink is een soepele, ronde wijn met veel donker fruit en een warme, wat zwoele smaak.

Een goede score voor de Pinotin Barrique uit het oogstjaar 2015: 14,5 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #achterhoek #pinotin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *