Wijngaard Hesselink Mondriaen 2016, een volle, ronde blend

Uit het brede assortiment van de Achterhoekse wijngaard Hesselink proef ik de witte Mondriaen.

Een grote keuze aan wijnen

Wijngaard Hesselink is diep in het oosten van de Achterhoek gelegen, dicht bij de Duitse grens. Wijnmaker Gerhard Ensing zwaait hier de scepter over circa 4 hectare aan wijngaarden. Zijn motto is: “voor ieder wat wils”. Hij produceert dan ook veel verschillende wijnen in diverse smaaktypen. Daarvoor gebruikt hij de druivenrassen Regent, Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesel, Cabernet Noir, Souvignier gris, Chardonnay, Nero, Rondo en Salome. Het brede assortiment omvat 17-18 verschillende wijnen.

Daarnaast kunt u bij Wijngaard Hesselink terecht voor wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaard met een uitgebreide uitleg over de druiventeelt en vinificatie.
Het ruime terras nodigt uit voor een mooi glas wijn. En als het even wat minder weer is, kunt u terecht in de gezellige Schoppe.

Een deel van het fraaie terras bij Wijngaard Hesselink

Ik proef de Mondriaen uit het mooie oogstjaar 2016. Mondriaen bestaat uit een blend van de druivenrassen Johanniter en Solaris.
Het oogstjaar 2016 kenmerkte zich in Nederland vooral door een langdurige periode van warm en zonnig weer vanaf ongeveer 23 augustus tot ver in september.
De prijs van een fles Mondriaen in de webshop van Wijngaard Hesselink is € 13,50. U kunt natuurlijk ook voor de aankoop van een fles de wijngaard zelf bezoeken!

Wijngaard Hesselink Mondriaen 2016

Een heldere, strogele kleur met een gemiddelde kleurintensiteit voor witte wijn.
De neus is goed open: de fruitaroma’s komen lekker los in het glas. Peer, perzik en nectarines. Ook wat citrusfruit. Lentebloesem. Ja, aantrekkelijke geuren die je aan het ontluikende voorjaar doen denken.
Iets tintelend op de tong en vol van smaak. Veel fruit van peer, perzik en limoen. Ook wat tropische fruitsmaken, zoals we dat van de Solaris gewend zijn. Kruidig, wat witte peper. Fijne, crispy zuren (van de Johanniter) die de smaak goed oppeppen en positief beïnvloeden. Een klein bittertje en mineralige frisheid.

Deze Mondriaen is een soepele, ronde wijn. Het samenspel tussen de beide druiven is goed in balans. Een wijn om lekker van te genieten!

Score voor de Mondriaen van Wijngaard Hesselink: 14,2 punten.

De wijn is nu op dronk en een jaar of 2-3 goed houdbaar.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #johanniter #solaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *