Wijngaard Hesselink Mondriaan 2013, Achterhoek, Nederland

Wijngaard Hesselink Mondriaan

Een witte wijn uit Nederland waar de Wijngekken best trots op zijn. Maar waarom dan?

Dat zit zo: begin dit jaar (januari) zijn de Wijngekken een dagje afgereisd naar de Achterhoek. Op uitnodiging van wijnmaker Gerhard Ensing hebben wij hem bijgestaan met het blenden. Een boeiende en leerzame dag in “De Schoppe” die nog steeds in ons geheugen gegrift staat.

En één van die blends staat nu op de proeftafel. Een assemblage van Johanniter en Solaris. Ik kan mij herinneren dat wij allen destijds zeer enthousiast waren over het resultaat. Maar goed, dat was toen. Inmiddels zit de wijn al enige tijd in de fles…

Deze Mondriaan is te koop bij Wijngaard Hesselink voor de prijs van 13 euro. Ik ga eens kijken hoe de puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen. De fles is voorzien van een schroefdop, dus ik heb verder geen gereedschap nodig.

Wijngaard Hesselink Mondriaan 2013

Helder en bleekgeel van kleur (2,4).
Goede neus: het fruit springt het glas uit! Perzik en peer, wat buxus en iets floraal. Kalk/steen. Open en geparfumeerd (3,6).
Sappig en iets kruidig in de mond. Licht tintelend met levendige zuren. Een nootachtig bittertje, iets warm en vettig van smaak. Zacht en rijp geel fruit (6,5).
Een volle en verleidelijke wijn (2,4). Het resultaat mag er wezen, dit is klasse van eigen bodem!

Totaal 14,9 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!